ДКФВeu94i4FuUAU

11 листопада відбулась відкрита першість міста Дніпро з легкої атлетики на призи училища фізичної культури. На біговій доріжці свою майстерність показували 150 спортсменів, які представляли Дніпро (ДЮСШ № 3, "Метеор", "Локомотив", ДУФК), Васильківку, Кривий Ріг (ДЮСШ № 3 і № 7), Павлоград (ДЮСШ № 2). Як розповів тренер Сергій Гужва, кольори Кам'янського захищали 24 спортсмени ДКФВ.

"Змагання проводились в двох видах легкої атлетики - гладкий спринт на 60 метрів та спринт на цій же дистанції, але з бар'єрами, - говорить С.Гужва. - Спринтери вісіх вікових категорій (починаючи з 2007 р.н і закінчуючи чоловіками, - прим. автора) змагались за нагороди майже чотири години. Розпочиналась першість з жіночого бар'єрного бігу. Наш коледж представляла Альона Рудійко, яка й стала переможницею, показавши час 10,2 секунди. Микита Коваль виступав в своїй категорії юнаки (1999/2000 р.н.), де став абсолютним переможцем (8,3 сек). Його тренер Олег Миколайович Зайченко порадив пробігти ще й разом зі спринтерами-юніорами (висота бар'єрів 1 метр). Микита і тут також став кращим, показавши час 8,6 сек. Більше ніхто з наших спортсменів не виступав в цій дисципліні.

В гладкому бігу сперечались спринтери 1999/2000 р.н., де Марина Тютюнник з результатом 8,4 сек. посіла третє місце. В категорії спортсменок 1998/1999 р.н. Каміла Тагаєва стала другою (8,2 сек). Серед юніорок всі три призові місця дістались нашим дівчатам: Інні Петровській (7,8 сек), Тетяні Макаренко (8,4 сек), Анастасії Дубіковій (8,5 сек). Їх досягнення підтвердили і наші юнаки. В фіналі "Б" (1999/2000 р.н.) переміг Олександр Асперов з результатом 7,8 сек. Друге місце дісталось Богдану Бреславцю (8,3 сек). На трею сходинку п'єдесталу пошани зійшов Андрій Кисіль (8,3 сек). А в фіналі "А" Олексій Водяний (7,7 сек) став третім. Серед юніорів у фіналі "Б" Дмитро Мельничук теж показав третій результат - 7,7 сек. У фіналі "А" Максим Поляков з часом 7,2 сек. зайняв друге місце, програвши переможцю всього одну десяту секунди супернику і обласного центру. Абсолютним переможцем став Богдан Курдес (7,1 сек), який змагався серед дорослих бігунів".

Текст: Віктор КУЛЕНКО.