У Дніпрі 9-10 липня проходили перші змагання цього сезону з легкої атлетики - чемпіонат міста серед юнаків 2003 року народження та молодше, і перший етап чемпіонату Дніпра серед дорослих. У змаганнях взяли участь і 23 спортсмена, які представляли збірну команду Кам`янського. На їхньому рахунку 36 нагород. Про це розповів тренер Сергій Гужва.


"Перший день змагання проводилися на базах СК "Метеор", стадіону ПДАФКіС і СДЮШОР № 3, - говорить С.Гужва. - Відкривали чемпіонат на стадіоні ПДАФКіС спортсмени зі спортивної ходьби на трикілометровій дистанції. Знову тут була повна гегемонія наших спортсменів. Серед молоді перемогу здобула Анастасія Широкова. Щоб пройти дистанцію, Насті знадобилися 15 хвилин 30 секунд. Взявши зі старту дуже швидкий хід, дівчина за два кілометри до фінішу, метрів на триста обігнала свою колегу по команді Ілону Коркодим. Її результат 15 хвилин 42 секунди. Тренер-викладач з легкої атлетики Марія Полковникова стала третьою. Весь п'єдестал пошани був зайнятий і нашими молодими талантами, дівчатами 2004 року народження. Перше місце посіла Ангеліна Пелипенко. На дві секунди від неї відстала Анна Чудченко. Третьою стала Єлизавета Кулик. Дівчата тільки місяць тренуються, а вже показали такі результати. Також весь п'єдестал пошани був зайнятий і нашими хлопцями. Пройшовши дистанцію за 15 хвилин 44 секунди, чемпіоном серед дорослих став Сергій Неборачок. Друге місце посів Ігор Штанько. Третє - у Володимира Семененко.

Після спортивної ходьби розпочалася бігова програма. Спочатку відзначився вихованць тренерської бригади Андросович Роман Кулик, який отримав "срібло" в бігу на 60 метрів з бар`єрами. Його результат 9,1 секунди. Бронзову медаль завоював мій вихованенць вихованець Назар Шелепов. Серед дівчат на цій дистанції відзначилися дві вихованки бригади Андросович. Перемогла Ксенія Коріш з результатом 10,6 секунди. Друге місце у Анастасії Роговенко (10,8 секунди). Серед молоді друге місце на 60-метрівці з бар`єрами посіла Марія Полковникова.

На дистанціях 1500 метрів наші спортсмени теж відмітились. Марія Полковникова серед дорослих посіла друге місце. Серед дівчаток 2003 року народження і молодше Єлизавета Штанько була третьою. Її брат Ігор теж став бронзовим призером. А Володимир Симоненко серед юнаків завоював "срібло".

Порадували вихованці бригади Андросович, які відзначились у стрибках в довжину. Ксенія Коріш посіла трете місце, а Роман Кулик став абсолютним чемпіоном, приземлившись на позначці 6 метрів 55 сантиметрів. На другий день змагань у стрибках у висоту Роман посів друге місце з результатом 1 метр 95 сантиметрів, Ксенія Коріш стала третьою. А в бігу на 300 метрів з бар`єрами Анастасія Роговенко отримала "бронзу".

В бігу на 100 метрів наші спринтери вибороли теж призові місця. Другими були Роман Кулик і Анастасія Роговенко. Назар Шелепов і Олександр Андрюшенко (серед дорослих) третіми. А абсолютною чемпіонкою стала Коріш.

В бігу на 400 метрів серед дівчат третє місце посіла Анна Чудненко. Серед юнаків абсолютним чемпіоном став Назар Шелепов, показавший результат 58,2 секунди. Наступною дистанцією був був біг на 800 метрів. Перше місце серед жінок виборола Анастасія Широкова. Другими були Ілона Коркодим і Марія Полковникова. Серед спортсменів 2003 року народження та молодше срібними призерами стали Анна Чудненко, Володимир Симоненко, а третє місце посіла Ангеліна Пелипенко".

Потрібно відзначити, що збірну Кам`янського тренують Сергій Гужва, Юлія Кушка, Марія Полковникова, бригада Андросович (Віктор, Раїса, Сергій).

Після завершення змагань всі призери отримали грамоти від призидента федерації легкої атлетики Дніпропетровської області Марини Філатової.