Легкоатлети ККФВ
 
 
Майже 120 спортсменів різних вікових категорій прийняли участь в командному чемпіонаті Дніпропетровщини з легкої атлетики, який відбувся 15-16 грудня в обласному центрі. 
 
Як розповів тренер Кам`янського коледжу фізичного виховання Сергій Гужва, наш вуз представляли 29 спортсменів. А змагалися вони разом зі своїми суперниками в ДЮСШ № 3 і в легкоатлетичному манежі інституту фізкультури. 
 
"Розпочався чемпіонат для нас із медальної дисципліни - стрибків у висоту, - розповідає С.Гужва. - Тут Максим Поляков, подолавши планку на висоті 1 м 80 см, посів третє місце. А його товариш по команді Олександр Асперов з першої спроби стрибнув на 175 см. Та з висотою 180 см не зміг ні чого вдіяти і зайняв четверте місце. 
 
Дальше в програмі був біг 60 м серед жінок, де виступали вісім спортсменок ККФВ. Найкращий показник серед них у Міли Тагаєвої - третє місце у фіналі "Б" (8,1 сек). Серед чоловіків переможцем у фіналі "Б" став Станіслав Гаврик. Третім був Богдан Курдес.
 
Дуже гостра і драматична боротьба проходила в секторі для метання спису. З першої спроби тут лідирував наш Владислав Краснопівцев, пославший 800-грамовий снаряд на 54 м 46 см. І лише з останнього, шостого разу цей результат перевершив спортсмен із Дніпра. Його спис ввіткнувся в грунт на позначці 55 м 67 см. Серед дівчат Катерина Калініна стала п`ятою. Кирпиченко Радіон був теж п’ятим, Уманський Максим шостим.
 
Наступною дисципліною став біг 3000 метрів, де виступало сім наших спортсменів. Першими виступали дівчата. Анна Гунченко фінішну лінію перетнула третьою. Серед чоловіків кращий результат серед наших спортсменів показав студент другого курсу Олександр Картавий. Хоча він і встановив свій особистий рекорд 10 хв. 12,2 сек., та це був всього лише шостий результат змагань.
   
Другий день командного чемпіонату розпочався з коронної для нас дисципліни - спортивної ходьби. За два роки після введення її в чемпіонат області, студенти ККФВ показують дуже високі результати. І знову не було рівних нашим дівчатам. На дистанції 3000 метрів перемогла багаторазова і абсолютна чемпіонка Юлія Кушка з новим своїм рекордом 13 хвилин 49 секунд, що вище норматива кандидата в майстри спорту України (14 хв. 40 сек.). Юлія з перших метрів набрала високий темп і так йшла до фінішної лінії. Тетяна Велика встановила теж свій індивідуальний рекорд і з результатом 15 хв. 40,7 сек. стала другою. А третє місце посіла Тетяна Макаренко (16.22,7). Студентка другого курсу Христина Мартиненко старалась всю дистанцію держатися за подругами по команді і фінішувала четвертою з відставанням в 23 секунди. Разом з дівчатами йшли по цій дистанції Денис Ярошевський і Ігор Петрусь. Денис весь час змагався з нашою чемпіонкою Юлією Кушкою. На останньому кілометрі він її випередив і фінішував з результатом  12 хв. 44 сек. Друге місце серед чоловіків посів студент трететього курсу Ігор Петрусь (16.45,0). Скажу відверто, що показані результати підняли настрій не тільки мені, а і всій команді, і потішили глядачів, які дивилися це шоу.      
 
Старт ходьби
 
В бігу на 60 метрів з бар`єрами Альона Рудійко у напівфіналі пробігла першою з результатом з 9,77, встановивши власний рекорд. В фіналі "А" дівчина стала третім призером. Анна Власюк в фіналі "Б" теж була третьою. Серед чоловіків наш коледж представляв лише чемпіон України серед юнаків в бігу на 110 м з бар`єрами Микита Коваль. В напівфіналі він пробіг першим. У фінал "А" він став другим, програвши дві сотих секунди спортсмену з Дніпра. Остаточний результат Коваля рівно вісім секунд на бар’єрах метрової висоти.
 
Кілометрову дистанцію Ірина Іванченко подолала третьою. Третім в своєму забігу був і Влад Видря. Але в абсолютному заліку юнак посів тільки десяте місце.
 
Міла Тагаєва в своєму забігу на 600 метрів стала другою і сьомою в "абсолютці".
 
В останньому виді змагань, бігу на дистанції 2000 метрів з перешкодами, друге місце дісталось представниці ККФВ Ганні Гунченко. В призову трійку потрапила і студентка другого курсу Олександра Пінчук. А ще вона встановила свій індивідуальний рекорд 9 хв. 50,5 сек. На цій же дистанції Ігор Петрюс з перших метрів захопив лідерство і першим перетнув лінію фінішу, ставши абсолютним чемпіоном. Його час - 7 хв. 30,1 сек. Друге місце посів Віталій Лебідь. І дуже приємний сюприз підніс в вигляді третього місця студент першого курсу Сергій Неборачок". 
 
В результаті в командному чемпіонаті Дніпропетровської області збірна Кам`янського коледжу фізичного виховання зайняла три перших, шість других і дев’ять третіх місць. 
 
"Я дуже задоволений виступами свої команди, яка на протязі сезону показувала високі результати, виграючи різні турніри. Залишилось прийняти участь в естафетному чемпіонаті області, стрибках у висоту під музику і Кубку України із спортивної ходьби. Незалежно від цих виступів сезон для нас закінчується на мажорній ноті", - підвів підсумок змагань спортсменів ККФВ Сергій Гужва.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.