11121763885 1938765106371187 580111077 n

В Дніпрі на недавно реконструйованому стадіоні "Трудові резерви" 15-16 вересня пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з легкої атлетики пам'яті Олега Твердохлєба. За нагороди боролися спортсмени 2000/2001 р.н., 2002/2003 р.н і молодші.

Як повідомив тренер Кам'янського коледжу фізичного виховання Сергій Гужва, в змаганнях прийняли участь 16 студентів цього навчального закладу.

"Більша частина наших студентів - це були першокурсники. Тому змагання такого рівня стали для них дебютними, - розповідає С.Гужва. - Перший день чемпіонату приніс моїм підопічним п'ять нагород. Першими в бій вступили спринтери. На дистанції 110 метрів з бар'єрами Олексій Водяний та Олег Циганок, які відповідно стали п'ятим і четвертим. На стометрівці з бар'єрами Ганна Васютіна стала бронзовим призером. На такій же дистанції, але в гладкому бігу Міла Тагаєва завоювала "срібло", а Ксенія Мухачова показала сьомий результат. А Олександр Асперов посів шосте місце. Потім стартували бігуни на середні дистанції. На 800-метрівці в фінальному забігу Ірина Іванченко фінішувала четвертою. На чотирьохсотметрівці з бар'єрами Олег Циганок показав теж четвертий результат. Наші команди юнаків і дівчат в естафеті 4х100 серед дев'яти команд зайняли п'яте місце. В бігу на три тисячі метрів Ганна Гунченко стала третьою. Завершився перший день змагань стрибками в висоту і в довжину, де Альона Рудійко відповідно стала володаркою золотої і срібної медалей.

Наступного дня змагання відкрилися спортивною ходьбою на три тисячі метрів, де спортсменки Кам'янського коледжу фізичного виховання не мали гідних суперників. По традиції знову всі медалі дісталися їм. Тетяна Велика, Ірина Іванченко і Катерина Тимошенко - в такому порядку вони посіли призові місця. Потрібно зазначити, що чоловіки не виступали в цьому чемпіонаті з ходьби. В бігу на три тисячі метрів з перешкодами Іван Тютюнник серед одинадцяти спортсменів здобув бронзову нагороду.

Дуже приємний сюрприз піднесла Катя Петрушкіна, яка несподівано для всіх метнула п'ятсотграмовий спис на 20 метрsв 30 сантиметрів і завоювала бронзову медаль. В бігу на двісті метрів Міла Тагаєва стала четвертою, Ксенія Мухачова шостою, а Олександр Асперов дев'ятим. Отже і другого дня наші спортсмени поклали до копилки збірної команди ККФВ п'ять нагород.

Я задоволений виступами своїх підопічних. У нас зміноився докорінно склад команди. з'явилось чимало перспективної молоді. Завдання моє і моїх помічників, тренерів Юлії Кушки і Богдана Курдеса, шліфувати їхню майстерність".

P.S. В цих же змаганнях прийняли участь і вихованці тренерського тріо Андросович (Віктор, Раїса і Сергій) із ДЮСШ № 3, які тренуються в СК "Прометей". Віктор Слєзь і Данило Швець стали другими в бігу на 110 метрів з бар'єрами (в різних вікових категоріях), а Ілля Білоус третім. Ксенія Корєш була другою в метанні списа і стрибках в висоту, Данило Швець другим в метанні списа, Білоус третім в стрибках в довжину.

Текст Віктора КУЛЕНКА.