111ce7yQQ1OVpY

 

В Таллінні (Естоня) тріумфом для збірної України завершився чемпіонат Європи в дивізіоні Суперліга з легкоатлетичних багатоборств. Разом з командою титул чемпіона континенту отримав Руслан Малогловець з Кам'нського.

На протязі двох днів (1-2 липня) українські багатоборці йшли на другому місці, але в заключних видах змогли надолужити відставання і обігнали господарів змагань. Свою частку в перемогу збірної України вніс Руслан Малогловець, вихованець тренерської бригади Андросович (Віктора, Раїси і Сергія) з Кам'янського СК "Прометей"-ДЮСШ № 3. Як розповів Віктор Сидорович Андросович, його підопічний в Таллінні встановив декілька індивідуальних рекордів і зайняв підсумкове 14-е місце (7160 очків).

"Свої рекорди Малогловець встановив в бігові на 400 метрі і 110 метрів з бар'єрами, - розповідає В.Андросович. - Руслан би міг показати і кращі результати, але завалив стрибки в довжину і висоту та метання диска. Я не мав змоги бути присутнім на цих змаганнях. Тому спортсмену нікому було підказати, що в стрибках в довжину він не доступив до планки дві ступні, а в висоту стрибав із-під планки. Руслан в телефонному режимі вже пізніше сказав, що тільки після третьої спроби зрозумів, що стрибок в висоту здійснював дуже близько біля планки. А взяв би він 190 сантиметрів і це вже був би плюс триста очків. Ще юнак сказав, що підвело його метання диска. У нас на стадіоні "Перемога", де він тренується, навіть кола для метальників немає. А там місце для метання диску огорожено сіткою. Тому Руслан почував певний дискомфорт, не маючи змоги орієнтуватися. Та й взагалі умови на нашому стадіоні не сприяють підвищенню результатів легкоатлетів. Можливо новий директор СК "Прометей" Вадим Логвин щось зможе нарешті зробити. В минулому році керівництво міста пообіцяло, що відбудеться повна реконструкція стадіону, і навіть були вже якісь домовленності з легкоатлетичною Федерацією країни. Якщо відбудеться оновлення "Перемоги", то стадіон по всим параметрам зможе відповідати високим стандартам. У нас на стометрівці вісім повноцінних доріжок, але якість їхнього покриття така, що Малогловець після минулорічної травми отриманної на них, зараз просто боїться бігати там. Ми в цьому році із трьох зборів змогли поїхати тільки в Луцьк. А до Дніпра їздимо, щоб тільки потренуватися бігати дистанцію з бар'єрами. У нас іще проблема із жердиною для стрибків в висоту. В Луцьку жердина зламалася, довелося домовлятися, щоб нам привезли її з Дніпра. Привезли. Але дуже м'яку. А Руслану, який має зріст під два метри і вагу біля ста кілограмів, потрібна жорсткіша. Купити жердину поки що нам не реально. Вона коштує 500 євро. Багато ще є у нас проблем. Та попри всіх негараздів, вихованці ДЮСШ № 3 (директор Микола Маймур) показують високі результати. Ось нещодавно порадувала моя вихованка Дар'я Шишкіна, яка перемогла в першості Росії серед юніорів в бар'єрному бігу на 110 метрів, показавши результат 14,29 сек. її включили в склад збірної команди. Потрібно зазначити, що Шишкіна переїхала на постійне місце проживання разом зі своїми батьками минулого року".

Взагалі і Руслан Малогловець, і команда України, яка не має таких можливостей для тренувань і бюджетних коштів як їх суперники, змогла показати прекрасні результати і вперше стати чемпіонами Старого Світу.

Малогловець чемпіон Європи

РЕЗУЛЬТАТИ РУСЛАНА МАЛОГЛОВЦЯ

100 м - 11,21 сек
довжина - 6 м 86 см
ядро - 14 м
висота - 177 см
400 м - 50,24 сек
110 м з/б - 14,70 сек
диск - 38 м 50 см
жердина - 4 м 30 см
спис - 45 м
1500 м - 4 хв 39 сек

Текст Віктора КУЛЕНКА.