DSC1615
 
На базі КСЦ "Дніпровець" 4 квітня відбулася фінальна пулька обласного волейбольного турніру, який входить в залік спартакіади між вузами I-II рівня акредитації. 
 
В Кам`янське приїхали переможці і призери регіональних турнірів: команди Криворізького авіаційного коледжу, Дніпровського транспортно-економічного коледжу і Дніпровського медичного коледжу. Вони разом з господарями майданчика, командою Придніпровського державного металургійного коледжу в колових змаганнях і розіграли нагороди. 
 
 
"Буквально чотири дні тому в Дніпрі були зіграні напівфінальні матчі між переможцями Павлоградської, Нікопольської, Криворізької, Кам`янської та Дніпровської зон, - розповів головний суддя турніру Іван Якименко. - А зараз до нас в гості завітали переможець та команда, яка стала другою в Дніпровській зоні, а також перша команда Криворізької зони. Кам`янчани, дніпряни та криворіжці старі друзі-суперники, які щорічно між собою розігрують звання найсильнішої команди Дніпропетровської області. А для медиків цей турнір став дебютним". 
 
Змагання пройшли майже без сюрпризів, якщо не рахувати момент, коли розчаровані авіатори, після поразки від кам`янчан 2:0, відмовилися грати за третє місце. Тому воно автоматично дісталося медикам.
 
Як і передбачали спеціалісти, в фіналі зустрілися команди Дніпровського транспортно-економічного коледжу (ДТЕК) і Придніпровського державного металургійного коледжу (ПДМК) - переможець і срібний призер минулорічної обласної спартакіади. Останній раз  волейболісти металургійного коледжу ставали переможцями аж... 11 років назад. Тому хлопці дуже старалися, щоб виправити цю ситуацію.
 
В першій партії гра була напруженою. Ніхто не хотів поступатися. Господарі весь час були попереду, гості їх постійно доганяли. Одного разу дніпряни навіть вийшли вперед 23:22. Та все ж кам`янчани змогли дотиснути суперника і виграли першу партію 25:23. 
 
А в другій половині матчу все для металургів складалося напрочуд добре. Вони майже без спротиву довели рахунок до 13:4. Тут не витримав тренер команди ДТЕК і попрохав у суддів 30-секундну перерву, яку використав для покарання вихованців, змусивши їх тричі пробігти навколо своєї половини майданчика. Та й це не допомогло. Вони продовжували програвати м`яч за м`чем. В результаті суддя на вишці Василь Вербецький консантував, що виграли металурги. Рахунок партії став 25:14, а загальний 2:0.
 
Грамоти переможцям і призерам вручали голова обласного методичного об`єднання керівників фізичного виховання Дніпропетровської області Євген Іванович Рубанов, голвний суддя змагань Іван Іванович Якименко і директор КСЦ "Дніпровець" Едуард Миколайович Коряк.
 
Є.Рубанов подякував керівництву ПДМК і КСЦ "Дніпровець" за чудове свято волейболу для студентів Дніпропетровщини та побажав волейболістам і дальше радувати свох прихильників красивою грою.
 
"Взагалі волейбол в останні роки став найпопулярнішим видом спорті серед студентів нашої області, - розповів Є.Рубанов. - На перших етапах цьогорічної спартакіади прийняло участь понад 50 коледжів і технікумів. До фіналу дійшли чотири найсильніші колективи, які розіграли звання чемпіона Дніпропетровщини. Гра вийшла цікавою, напруженою. Рівень волейболу виріс. Мені сподобалася ваша команда, у якої є велике майбутнє. Нове керівництво міністерства спорту обіцяє, що з 2019 року буде проводитися спартакіада України, в якій будуть виступати і чемпіони Дніпропетровської області. По рівню гри волейбольні команди нашої області знаходяться разом з представниками Київщини і Одещини в першій трійці".
 
Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.