Кубок Визволення

Великий волейбол відвідав Кам'янське. Три дні в нашому місті проходив відкритий міський турнір "Кубок Визволення".

Ці змагання вже стали традиційними і проводяться щороку. Приурочені вони до дня визволення міста і області від німецько-фашистських загарбників. А в нинішньому році звідкриття турніру співпало як з 74-річчям визволення Кам'янського і Дніпропетровщини, так й з Днем захисника України, Днем українського козацтва та Покрови Богородиці.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_248555971 

Наше місто здобуло славу не тільки своєю промисловістю, а й стало одним з центрів духовного, культурного та спортивного розвитку в Україні. Проведеня турніру це не просто змагання з волейболу, це - ще один доказ того, що Кам'янське - спортивне місто і що про нього знають далеко за його межами.

77 команд з різних районів десяти областей України були присутні на параді відкриття, який відбувся 14 жовтня в Палаці тенісу спортивного комбінату "Прометей". Цього разу змагання проводились під патронатом міського голови Андрія Білоусова, при співпраці голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова, при підтримці управління молоді і спорта Дніпропетровської обласної держадміністрації, головного містоутворюючого підприємства ПАТ ДМК та департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міськради.

Почесними гостями святкового відкриття змагань стали міський голова Кам'янського Андрій Білоусов, представники міського депутатського корпусу, почесні громадяни Кам'янського, високопоставлені представники з Києва, обласної державної адміністрації та обласної ради, олімпійські чемпіони різних років.

Відкриваючи змагання Андрій Білоусов підкреслив, що він пишається, що вже вкотрий раз наше місто проводить таке грандіозне свято волейболу. А ще в цей день весь християнський світ святкує Покров Божої матері і він бажає, щоб Мати Божа своїм покровом покрила всю нашу країну, захищаючи від всіляких негараздів.

В ході церемонії відкриття багатьом активістам міського та обласного спорту були вручені почесні грамоти і нагрудні знаки Верховної Ради, Дніпропетровської облради, Федерації волейболу області та міста і місцевої влади Кам'янського. Серед нагороджених - Андрій Білоусов, Оксана Федосюк, Сергій Миршавка, Світлана Колісніченко, Петро Гричук, Іван Бабич і інші ентузіасти та меценати спорту.

З кожним роком розширюється географія турніру, в ньому беруть участь все більше колективів різного віку. Дуже приємно, що поруч з ветераними грають волейболісти-початківці. Зараз на міжнародному рівні розглядається питання про організацію Олімпійськиї ігор серед спортсменів-ветеранів.

Завершили урочисту частину параду-відкриття волейбольного турніру показовим виступом вихованці спортивно-танцювального клубу "Лілея".

Спорт завжди об'єднував людей різних національностей, конфесій і віку. Вже вкотре це доводить волейбольний турнір в Кам'янському. Гості турніру висловлювали слова здивування, поваги і вдячності в адресу організаторів "Кубку визволення".

Три дня продовжувались ігри на майданчиках "Прометея", ДГТУ, ККФВ, ПТУ № 24, СШ № 3 і 40, ліцея № 15,  та спортклубах "Дніпровець" і "Промінь". Після чого визначились переможці у всіх вікових групах, які отримали в нагороду красиві кубки та оригінальні медалі і грамоти. Про кінцеві результати буде повідомлено пізніше.

 

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.