Минулими вихідними пройшов черговий тур чемпіонату міста з футзалу сезону (2021/2022), організований Кам'янською федерацією футболу між командами підприємств та аматорських колективів.

Першими на майданчик вийшли команди "Дніпромлін" та "Петриківка". Якщо гостей із Петриківки можна вважати практично старожилами змагань, то їхні візаві на футбольну арену вийшли нещодавно. У команді "Дніпромлін" (спонсором якої є однойменне агровиробництво), зібрано спортсменів, які займаються в основному боротьбою та іншими єдиноборствами. Наприклад, на грі були помічені брати Лукаві, Ігор та Роман, які свій спортивний шлях розпочинали у тренера з дзюдо Василя Мосьпана.

Вже на перших секундах петриківці повели у рахунку 2:0. Приголомшені суперники не могли ніяк намацати свою гру. А прийшовши до тями, в одній з атак обіграли не тільки майже всю команду з Петриківки, а й ...себе. Залізняк та Плієв вийшли проти воротаря. Плієв обвів голкіпера і замість удару по порожніх воротах зробив пас, але гравці, що набігли, перехопили м'яч. Після того, як "Петриківка" реалізувала пенальті, пролунав свисток Ігоря Зеленського, який сповістив про перерву.

Другий тайм розпочався з гарної атаки петриківців. Голкіпер зробив через все поле навіс на штрафний майданчик суперника. Курило, перебуваючи спиною до воріт, головою хотів перекинути м'яч у рамку, але трохи не вистачило точності. Натомість точно пробив у падінні головою, після розіграшу кутового, футболіст "Дніпромлина" Гордієнко, і рахунок став 3:1. На цьому "млинарі" не зупинилися, забивши курйозний гол. З центру поля Лукавий робив пас до воріт, кіпер смикнувся, потім зупинився, і м'яч влетів у правий кут воріт. Розлючений суперник провів атаку лівим флангом. Удар вже лежачий воротар парирує, ще удар і знову голкіпер відбиває м'яч, але вже ногою. Слідує навіс на дальню штангу і Курило грудьми проштовхує м'яч у сітку воріт – 4:2. Петриківці не зменшують темп гри. Пас у воротарську, знову той самий Курило грудьми скинув м'яч і хотів провести удар через себе, але промазав і не влучив у сферу. Він же здійснив рейд через все поле по лівому флангу і гарматним ударом буквально пронизав гравців, що скупчилися на лінії воротарської - 5:2. Останню крапку в матчі поставили "млинарі", підсолодивши пігулку поразки. Остаточний рахунок 5:3 на користь "Петриківки". Досвід узяв гору над молодістю.

Команди, що грали, змінила на майданчику пара "Сенатор" - "Атлетик". Цього разу "Атлетик" не шаманив із формою, як минулого тижня на матчі проти ПМГУ ДМК, і вийшов на поле у фартових для себе футболках бордового кольору. На запитання чи не будуть вони по ходу зустрічі міняти футболки, Амберкі Інджибашвілі хитро посміхнувшись, відповів: "Побачимо". Олег Валєєв підтвердив фарт кольору форми, відкривши рахунок уже на перших секундах зустрічі. Маленьке диво створив Мироненко, пославши щічкою м'яч практично з нульового кута – 2:0. Могли порадувати своїх шанувальників футболісти "Сенатора", коли Зарва з розвороту завдав удару по м'ячу, що летить. Але забракло точності. Натомість Інджибашвілі не прогаяв можливості поповнити свій гольовий багаж у нинішньому чемпіонаті. Амберкі вправно підсік м'яч і той акуратно влетів у ворота, "порвавши павутину" у лівій дев'ятці - 3:0. Вибачте за каламбур, але на добиванні Четвертий гол забив четвертий номер "Атлетика" Мироненко. П'ятий м'яч надіслав чітко до лівої дев'ятки Валєєв. З таким рахунком команди пішли на перерву.

Дуже курйозний момент вийшов, коли вийшовши до воріт "Атлетика", три суперники не змогли обіграти воротаря, який до того ж перечепився і вже лежав розпластавшись на підлозі. Далекий діагональний удар, завданий Валєєвим, і м'яч затріпотів у сітці воріт "Сенатора" - 6:0. І все-таки зусиллями Тарана "Сенатор" розмочив рахунок - 1:6. Перед фінальним свистком судді Василя Вербецького голкіпер "Сенатора" здійснив чудовий акробатичний сейв, відбивши м'яч із нижнього лівого кута. "Атлетик" переграв суперника за рахунок того, що все робив трохи швидше", - прокоментував після закінчення зустрічі суддя.

 


Результати решти матчів, що відбулися 20-21 листопада:

Союз Сталь – Динамо 7:2
Правий берег - Олімп-2 12:4
Спортинг - Дніпровський кар'єр 5:1
Дніпро - Ікар 5:2
Колос - Південкокс 8:4
Амкал - ДКХЗ 2:7
Олімпік – Лідер 7:9
ПМГУ ДМК – Атлант 4:6
Рапід - Маяк 1:3
ДХЗ – Динамо 4:3
Ліон - ПМГУ Метінвест 6:3
Баглій-2 – Патріот 2:1
Баглій – Дрезден 10:2

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=2098435243648741&set=a.2098447533647512