Маяк і Южкокс
 
 
Першого квітня в залі СК "Прометей" були зіграні два фінальні матчі Кубків з міні-футболу серед підприємств і аматорських команд. 
 
Не до жартів було команді ДМК, яка протистояла гранду міського футболу "Газовику". Вже на перших хвилинах в їхні ворота влетіли два м`ячі. Потім ще один. І лише наприкінці тайму металурги розмочили рахунок. Та це тільки розізлило суперників. В результаті "Газовик" буквально розтрощив ДМК з рахунком 7:1.
 
Газовик
 
 
По закінченню матчу відбулася церемонія нагородження не тільки фіналістів Кубку, а й призерів першості міста в Прем`єр Лізі. Медалі вручали президент міської федерації футболу Едуард Коряк, його заступник Ігор Ігнатенко, а також судді Василь Вербецький і Ігор Зеленський. Нагороди отримали капітани команд "Газовик", "ДніпроАзот" і ДМК. 
 
Великим кубком були нагороджені футболісти "Газовика", а команда ДМК отримала малий кубок, як фіналіст цього турніру. 
Після церемонії нагородження в боротьбу за кубок серед колективів Вищої ліги вступили "Маяк", який представляв  село Орлик (колишнє Радянське) Кобелякського району, що на Полтавщині і команда "Южкокс". На шляху до фіналу "Маяк" провів чотири зустрічі, три з яких виграв і в одній був нічийний результат. Цікаво, що теж в чотирьох матчах "Южкокс" програв лише один... команді "Маяк". 
 
"В першості Кобелякського району ми йдемо зараз на другому місці. А так, як першість Кам`янського має статус відкритої, то вирішили спробувати свої сили і тут. В великому футболі "Маяк" знаходиться серед команд-середняків", - говорить капітан команди Олексій Часник.  
 
Матч розпочався з курйозного голу, коли після сильного удару, м`яч попав в ногу захисника полтавчан і влетів в їхні ж ворота. Та буквально через хвилину, гравець "Маяка" зі штрафного удару забив гол у відповідь. Перша половина матчу закінчилась з рахунком 3:2 на користь "Маяка". Після перерви коксохіміки кардинально змінили хід матчу. Навіть забили гол. Та цього виявилося мало. А гості витримавши шалений натиск, провели кинжальну атаку, і за хвилину до фінального свистка судді Ігоря Зеленського, забили вирішальний гол. Отже 4:3 і кубок поїхав в Полтавську область. 
 
Після закінчення матчу знову відбулася церемонія нагородження. Медалі і грамоти отримали переможець - "Маяк" і команди-призери першості міста в Супер Лізі: ДКХЗ і "Южкокс". А за перемогу в Кубку "МаяК" додав до попередніх нагород великий Кубок, "Южкоксу", як фіналісту, дістався малий кубок.
 
"Мені дуже сподобалася Команда "Маяк", яка в наймасовішій Супер Лізі на одному диханні виграла і першість і кубок", - сказав Едуард Коряк, вручаючи нагороди. 
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.