Іграми 24-25 січня відновився чемпіонат України з гандболу серед дівчат 2005/2006 р.н.

Треба нагадати, що змагання проводяться з жовтня по травень з роз'їздами і спареними іграми (вечір-ранок), а збірна команда Дніпропетровської області-1 складена спортсменками з Кам'янського і Тернівки.

Команда в своїй групі посідає друге місце. Після шести ігор у нас 4 перемоги і 2 поразки. Тому ігри в Запоріжжі, за словами Олега Усенка, одного з тренерів збірної, мали величезне значення для виходу до фінальної шістки чемпіонату країни (з трьох груп виходять команди, що зайняли 1-2 місця). Ігри в Запоріжжі 24-25 січня проходили в залі, трохи меншому ніж стандартний (20х40 метрів). На таких майданчиках зручніше оборонятися. Господині турніру хотіли взяти реванш за поразку в Кам'янському (29:24 і 30:20). Адже в разі двох перемог запоріжанок з різницею в +16, у фінал виходили саме вони.

"24 січня у вечірньому матчі ігрова перевага переходила від однієї команди до іншої, - розповідає О.Усенко. - І тільки під кінець другого тайму нам вдалося переламати гру на свою користь, а за 7 секунд до фінальної сирени забити і переможний гол. Відзначилася Аліна Ташкевич. На важкій перемозі (27:26) позначилася дорога. Гра другого дня теж була напруженою. До 38-ї хвилини рахунок був рівний 17:17. Але дівчата дружно працювали в захисті, боролися за кожен м'яч, і при цьому самі забивали. Після 50-ї хвилини рахунок на табло був 28:21 на нашу користь. У сумі всіх попередніх ігор, команда набрала 12 очок, і за два тури до закінчення чемпіонату ми достроково потрапили до фінальної шістки".

Наступні спарені ігри відбудуться в Кам'янському 7-8 лютого. Нашим суперником буде лідер групи з Херсона - команда ХВУФК.

Склад команди Дніпропетровської області-1: Кам`янська ДЮСШ № 1 - Катерина Юхименко (воротар), Софія Зайчук (14 голів у двох іграх), Аліна Ташкевич (11), Анастасія Чепурна (4), Діана Кімлик (6), Маргарита Дорошенко (4), Поліна Виноградова (2), Поліна Хрень, Дар'я Жмур, Владислава Кочедеря; Тернівка - Вікторія Гребенюк (11), Катерина Кучерява (2), Анастасія Казначеєва (1), воротар Вікторія Левадна.