СШ 20
 
В місті Бровари 11-12 травня відбувся фінал Шкільної гандбольної ліги України. Учасниками четвірки найсильніших команд, які розіграли нагороди, стала команда Кам`янської СШ № 20 імені Олександра Стовби. Кам`янчани змагалися із суперниками, які представляли навчальні заклади Харківської, Київської областей та міста Київ. Як повідомив тренер нашої команди Олег Усенко, підопічні його та другого тренера Оксани Усенко, завоювали срібні нагороди, поступившись лише гравцям із Вишгороду (Київська область).
 
За правилами Шкільної гандбольної ліги в змаганнях можуть брати участь діти віком до 12 років. Особливою рисою турніру являється можливість одночасно грати в команді як хлопчикам, так і дівчаткам. А ще команди мали право доукомплектуватися чотирьма гравцями з інших шкіл. Кам`янчани скористалися цим правилом, і запросили пограти за команду Максима Марченка, Кирила Москальчука і Діану Кімлик, учнів СШ № 44. До речі, Кирило став кращим бомбардиром команди, а Діана була названа найкориснішим її гравцем.
 
Команда СШ 20
 
 
"Все почалось з районних змагань, де гандболісти СШ № 20 перемогли команди шкіл №№ 19, 29, 37, 42, - розповідає О.Усенко. - Далі пройшов обласний етапи, в якому ми виграли у команд Тернівки та Кривого Рогу. У сезоні 2017/2018 років в  Шкільній лізі змагалися команди восьми регіонів (Кіровоградська, Запорізька, Львівська, Одеська, Харківська, Київська, Дніпропетровська області та місто Київ), де команди поділили на два квартети. В зональному етапі кам`янчани перемогли команди Кропивницького 17:8, Запоріжжя 10:0 і Харкова 10:8. По дві найкращі команди з кожної групи вийшли до "Фіналу чотирьох". Під час останнього етапу ми перемогли харківян 10:3 і програли тільки команді Вишгороду 5:11. Якщо брати всі зустрічі, починаючи від міського етапу і закінчуючи "Фіналом чотирьох", то з одиннадцяти проведених матчів у нас десять перемог і лише одна поразка". 
 
Нагородження команди
 
Під час нагородження призерів, кубок за друге місце з рук Олени Цигиці, бронзової призерки з гандболу Олімпійських ігор в Афінах 2004 року, отримав капітан Кам`янської СШ № 20 Артем Усенко.
 
Артем Усенко отримав кубок із рук Олени Цигиці
 
На святі останнього дзвінка, який відбудеться 25 травня, гандболісти СШ № 20 отримають в урочистій обстановці срібні нагороди Шкільної гандбольної ліги України. 
 
 
СКЛАД КОМАНДИ-СРІБНОГО ПРИЗЕРА 
 
 
Усенко Артем
Козоріз Владислав 
Паршуков Олексій
Чорний Євгеній  
Кутовий Максим 
Швальов Денис 
Шаповалов Микита
Виноградова Поліна 
Кочедеря Владислава 
Дорошенко Маргарита  
Салахідінова Кіра 
Жмур Дарина
Олійник Олександр
Марченко Максим 
Москальчук Кирило 
Кімлик Діана  
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.