111 DSC0466
 
В спортзалі СШ № 20 минулої суботи  пройшли дві незвичні спортивні зустрічі. В гандбольному шоу "Діти проти батьків" грали команди дітей і їхніх батьків, а вірніше матусі проти дочок, а татусі проти синів. 
 
Ідея проведення гандбольних зустрічей між батьками і їхніми дітьми прийшла в голову тренеру гандбольної команди ДЮСШ № 1 Олегу Петровичу Усенку. "Я бачив як за кордоном проводять такі матчі, тому подумав, що непогано було і нам запозичити їх досвід, - розповідає Олег Усенко. - У нас в команді є діти, чиї батьки колись теж займалися цим видом спорту. Коли запропонував цю ідею втілити в життя і у нас, відгукнулися багато батьків. І не тільки татусі і матусі, а і навіть дідусі підтримали проведення такої зустрічі. Нічого не зближує так тісно як спорт. Батьки за звичай майже постійно дивляться, як грають їхні діти. І навпаки, менші майже не знають, що зможуть показати на ігровому майданчику дорослі. У нас уже є навіть гандбольні династії. Наприклад мама (Лариса) і тітка (Наталія) Жені Чорного свого часу грали в гандбол. Мама була голкіпером, по її слідам пішов і син, який теж захищає ворота. Батьки (Марина і Олександр) і тітка (Інна) Владислави Кочедері теж були ганболістами. А тато Іллі Буханцева являється випускником гандбольної команди нашої ДЮСШ". 
222 DSC0713
333 DSC0938
 
Крім гандболістів на майданчику в команді батьків виступала Тетяна Мельник із відомої волейбольної сім`ї. Її тато Олексій Васильович Чоха і чоловік Олександр Мельник теж волейболісти. 
 
Сімя Мельник
 
Перед матчами для батьків були проведені розминочні "Веселі старти". На майданчик юні гандболістки вийшли в новенькій формі. "Ми довго чекали на нову форму. Хочемо, щоб після виграшів у команд батьків, на які ми сподіваємося, форма стала для нас фартовою", - сказав О.Усенко. І прогноз тренера оправдався, форма принесла перемогу дівчаткам.
 
 
 DSC0430
 
 DSC0434
 
Піісля п`ятихвилинної розминки на майданчик вийшли команди мам і їхніх дочок. Незважаючи на вік, старші товариші чинили опір. Але його вистачило не надовго. В результаті двадцятихвилинна гра завершилась перемогою дочок з рахунком 10:4 (4:1).
 
 DSC0467
 
 DSC0477
 
 DSC0526
 
Більш жвавішою, я б сказав контактною грою, стала наступна зустріч, в якій сини змагалися з татами. Все ж таки чоловіки є чоловіками. Силовий опір чинили як одні, так і інші, що призводило до відчайдушної боротьби за м`яч. І все ж таки молодість перемогла досвід. Хлопці виграли з рахунком 13:10 (5:4).
 
 DSC0791
 
 DSC0792
 
 DSC0890
 
 DSC0893
 
 DSC0932
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.