QtKoao7mRfw

В селищі Шабо (Одеська область) з 15 по 25 червня проводився третій Всеукраїнський дитячий гандбольний турнір "Південна Пальміра", в якому змагалися 29 команд. Як розоповів тренер Кам'янської ДЮСШ № 1 Олег Усенко, з нашого міста в змаганнях прийняли участь дві команди дівчаток та одна хлопчиків 2006 року народження. Делегація нараховувала 39 чоловік, серед яких були 13 дорослих. Поїхали ті гравці, у батьків яких знайшлися гроші. Тому що там вони не тільки приймали участь у турнірі, а й відпочивали на морі. Разом з кам'янчанами на турбазі "Чорноморські зорі" жили представники Броварів, Конотопа, Шостки, Коломиї, Запоріжжя.

"В другому турнірі всього виступали 14 команд. І тоді наші хлопчаки були п'яті, - розповідає Олег Усенко. - Цього разу їхніми суперниками стали гравці, старші на один-два роки. Тому і не дивно, що мої підопічні серед восьми колективів зайняли останнє місце. Вони програли всі матчі з двохзначними рахунками. Шості стали меньші дівчата. У мене виступали лише двоє 2005 року народження, а інші на рік молодші. Коломиї і Одесі ми поступилися з однаковим рахунком 7:9, з Києвом зіграли внічию 5:5. Взагалі з двадцяти п'яти забитих м'ячів двадцять два (!!!) на рахунку Софії Зайчук. Капітан команди, зріст якої метр з кепкою, універсал, і семиметрові штрафні влучно виконує, і з гри забиває".

І хлопці і меньші дівчата виступали в блакитних та рожевих футболках, які для команди напередодні пошили на замовлення. Старші дівчата грали в звичній для об'єднаної команди (з Тернівкою, - прим. автора) оранжевій формі.

"Об'єднана команда представляла збірну Дніпропетровської області, - продовжує розповідати тренер. - П'ятеро дівчат представляли ДЮСШ № 1. Правда, Єлизавета Дорошенко після операції проходить реабілітаційеий курс. Тим не менше організатори, пам'ятаючи як Ліза грала минулого року, вручили їй разом з командою золоту медаль. Нагороди найвищого гатунку отримали також Ірина Ялова, Софія Матяж (воротар), Марія Панаріна, Ірина Пильова.

R3mEuo xYdA

В нашій групі грали п'ять команд. З іншої групи серед чотриьох колективів сильнішою стала команда Красиліва (Хмельницька область). Ми перемогли представників Іванівки і Шабо (Одська область), Веселиново (Миколаївщина), Шостка (Сумщина) і в фіналі зустрілись із красилівчанками. По ходу зустрічі варіативно виставляли склади по лініям. Спочатку грали персонально, потім 3-3. Ал провалювався центр. Тому догравали по схемі 4-2. Перший тайм ми програли 12:9. Після перерви провели три результативні атаки і зрівняли рахунок. В результаті ми перемогли 25:15. Коли вибирали кращого гравця, то ним стала Дарина Солов'янова з Тернівки. Взагалі в основному складі збірної за Тернівку виступали Валерія Зима (воротар), Ганна Рєпіч, Єлизавета Михайлова, а на заміну виходили Єлизавета Бондаренко, Вікторія Гадючка, Анастасія Черемісова. Разом зі мною командою керує тренер із Тернівки Олександра Злобіна.

Організатор і меценат турніру бізнесмен Валерій Леонідович Воскобойник подарував абсолютном всім учасникам змагань магнітки з видами Коблєво. Призери отримали кубки, шикарні здоровенні медалі, а кращі гравці і тренери команд - футболки. Так як ми жили в Затоці, а грали в Шабо, росташованому в 20 кілометрах, то Валерій Леонідович цілими днями возив команди з місця на місце. За що ми йому дуже вдячні. На прощальній вечері Воскобойник влаштував концертну програму, де і сам співав і запросив з Одеси професійних виконавців".

СКЛАД КОМАНДИ ХЛОПЦІВ 2006 р.н.

Чорний Євген (воротар, СШ № 20)
Лупандін Єгор (воротар, СШ № 37)
Усенко Артем (СШ № 20)
Москальчук Кирило (СШ № 44)
Глухов Владислав (СШ № 20)
Марченко Максим (СШ № 44)
Коноваленко Михайло (СШ 44)
Буханцев Ілля (СШ № 37)
Кутовий Максим (СШ № 20)
Паршуков Олексій (СШ № 20)

СКЛАД КОМАНДИ ДІВЧАТ 2006 р.н.

Зайчук Софія (СШ № 37)
Кочедеря Владислава (СШ № 20)
Баглай Катерина (СШ № 44)
Саприкіна Ксенія (СШ № 42)
Козік Даліла (СШ № 32)
Хмель Богдана (СШ 19)
Хрень Поліна (СШ 44)
Бузько Дар'я (СШ № 20)
Мельник Поліна (СШ № 20)
Мельник Катерина (СШ № 20)

Текст: Віктор КУЛЕНКО.