img 7508

В двох спарених матчах 10-го туру чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги ужгородські "Карпати" поділили очки з львівською "Галичанкою". Найрезультативнішою серед усіх гравців стала вихованка дніпродзержинської ДЮСШ № 1 Дар'я Кот, закинувша в ворота львів'янок 17 м'ячів.

 

 

 

Перший свій домашній поєдинок в цьому році ужгородки гідно провели 12 лютого на домашньому майданчику в СК "Юність".

Розпочався матч із рівної боротьби і до 17-ї хвилини гри карпатівки постійно наздоганяли гостей в рахунку. Не клеїлась гра в голкіпера ужгородок, а в захисті "вовчиць" все частіше галичани знаходили шпарини, через які зуміли забивати свої голи. Львівські левиці краще реалізовували свої моменти наприкінці першої половини гри, тому змогли відірватися в рахунку, завершився перший тайм перевагою львів'ян 11:14.

Найцікавіше було в другому таймі. Пропустивши першими, господарки змогли забити двічі і скоротили відставання, а після сейва Ірини Яблонської "семиметрового", впевнено пішли вперед.

В період з 38-ї по 47-му хвилину гри господарі майданчика зуміли забити п'ять сухих м'ячів і повели в рахунку, 19:17.

Далі боротьби стало ще більше, львів'яни наступали на п'яти господаркам і вже на 52-ій хвилині зуміли знову повести в рахунку, 20:21, але це був останній момент в грі, де гості перемагали. Кінцівка гри була повністю за вовчицями, які й помилялися, але довели матч до переможного завершення.

Фінальна сирена зафіксувала на табло перемогу ужгородських "Карпат" 26:25 (11:14).

А наступного дня ужгородки вперше поступилися в чемпіонаті. Як і перший поєдинок, друга гра проходила за рівної боротьби. Враховуючи високий професійний рівень обох команд, очікувати розгромних рахунків було марно.

Перший тайм завершився з рахунком 11:11. Саме це змусило представниць обох команд активно розпочати другу половину зустрічі. Успішнішими все ж виявились львів’янки, які дуже вдало діяли в атаці, використовуючи навіть найменшу можливість поборотись за м’яч. Все виходило і в захисті, що не можна сказати про гандболісток з Ужгорода. Карпатівки багато помилялись при передачах та кидках. Завершилась гра з рахунком 20:25 на користь "Галичанки".

Віктор КУЛЕНКО.

Джерело http://hc-karpaty.org