fb img 1452992542630

Ужгородські "Карпати" розпочали свій черговий єврокубковий сезон з двох перемог. В 1/8 фіналу Challenge Cup (Кубка Виклику) українки здолали другу команду Португалії "Colegio de Gaia" ("Коледж Гайя"). Найвагоміший вклад в перемогу "Карпат" внесла Дарина Кот, вихованка дніпродзержинських тренерів Олега Усенка і Олексія Комиха, яка накидала в ворота суперниць 19 м'ячів.

Обидва матчі "Карпати" провели на виїзді. В п’ятницю, 15 січня, та в суботу, 16 січня. Звісно, з фінансами в гандболі сьогодні погано, тому такий крок керівництва ужгородського клубу зрозумілий.

Перша гра була не проста, далося в знаки й зміна часового пояса, в час коли вона розпочалась, в Ужгороді зазвичай дівчата готуються до сну. Команди багато помилялися в атаці та нереалізовували свої гольові моменти, тому забитих м'ячів в першому таймі було мало. Проте кінцівку гри карпатівки завершили на свою користь, 7:8.

В другій половині гри дівчата з Ужгорода показали все на що здатні. Вони відразу перехопили ініціативу в свої руки. Швидкі переходи та вдала гра голкіпера ужгородок дали свої результати. І підопічні Бориса Петровського вже на 15-й хвилині другого тайму вели в рахунку з різницею в 10 голів. Під завісу поєдинку було гаряче, тому все частіше судді заспокоювали гандоблісток двохвилинними вилученями. Так за дев'ять хвилин до фінального свистка Мелекесцева отримала червону картку та спостерігала за матчем вже з трибуни. Проте це не завадило українкам завершити матч перемогою.

Також одним із приємних моментів матчу було й те, що в єврокубках вдало деб'ютували молоді спортсменки. І якщо Анастасія Мелекесцева відмітилась вилученням, то Дарина Каганець забитим голом, а юна Єлизавета Воронько запам'яталась сейвом із семиметрової відмітки.

"Коледж Гайя"- "Карпати" 14:23 (7:8)

"Коледж Гайя": Ганте 5, Ліма 3, Родрігес 2, Андраде 1, Карвалхо 1, Сілва 1, Вієра 1.

"Карпати": Кот 8, Лєбєдєва 7, Мигович 4, Компанієць 2, Косик 1, Каганець 1.

Штраф: 12-16 (Андраде, Родрігес, Соарес двічі, Ліма, Презенце - двічі Цубина, тричі Мелекесцева, двічі Компанієць, Лезінська)

Карпаты

Чуда не сталось і карпатівки повторно обіграли своїх суперниць та отримали квиток до наступного етапу єврокубкової першості. Цього разу ужгородки заволоділи ініціативою з перших хвилин матчу, про що свідчив рахунок на 12-й хвилині 9:2. Проте після однохвилинної перерви португалки зуміли налаштуватись на гру та наздогнали українок, і навіть наблизились впритул 10:10. На більше хазяйки туру не спромоглись, тому перша половина гри завершилась на нашу користь 14:12.

В другому таймі єдиноборства стали більш жорсткішими. Карпатівки все частіше ловили суперниць на контратаках, тому перевага в рахунку тільки збільшувалась. Ірина Яблонська знову продемонструвала чудову гру не залишивши шансів для атаки португалок. Завершилась гра з рахунком 30:21, і за сумою двох матчів ужгородська команда проходить до наступного раунду змагань.

Доречі, вже 19 січня відбудеться жеребкування 1/4 та 1/2 фіналу "Кубку Виклику", де українки отримають наступного суперника в боротьбі за європейський трофей.

"Карпати" - "Коледж Гайя" 30:21 (14:12)

"Карпати": Яблонська, Воронько; Кот 11/6, Мигович 5, Цубина 3, Лєбєдєва 3, Каганець 3, Компанієць 2, Лезінська 2, Мелекесцева 1, Косик.

"Коледж Гайя": Сілва 5, Ліма 5, Родрігес 4, Соарес 3, Лоурейро 1, Андраде 1, Карвалхо 1, Презенце 1.

Штраф: 10-10 (Мелекесцева, Лєбєдєва, двічі Компанієць, Мигович - Лоурейро, Сілва, Соарес, Ганте, Ліма)

 

 

ДОВІДКА

Команда "Colegio de Gaia" має давню і славну історію. Назва перекладається як "Коледж Гайя". Клуб двічі був чемпіоном Португалії – в 1990 та 1998 роках. Останній час – вони другі після одвічного лідера португальського гандболу, клуб "Мадейра", який 16 разів поспіль ставав чемпіоном країни. Минулого року португалки добралися до 1/16 фіналу Challenge Cup. До речі, перший матч з "Карпатами" став 70-м для португальського клубу.

Джерело http://www.hc-karpaty.org