19 травня на футбольному стадіоні ДЮСШ № 2 відбувся благодійний турнір в підтримку ЗСУ, організований федерацією футбола Кам`янського і управлінням молоді і спорту міста.

В змаганнях прийняли участь чотири команди: "Дніпро", "Дзержинець", "Южкокс" і "ПМГУ Метінвест Промсервіс". "Сьогодняшній турнір ми проводимо у форматі 8+1, два тайма по 20 хвилин кожен. А матчі за третє місце і фінал по 20 хвилин, - пояснив голова Кам`янської федерації футбола Едуард Коряк. - Такий турнір ми проводимо вперше. Всі команди отримають нагороди - грамоти і кубки. Футболісти заряджені грати тільки на перемогу. Зібрані кошти ми передамо волонтерам, які віддадуть їх на підтримку ЗСУ. Після перемоги України над загарбниками ми будемо проводити не турніри, а повноцінні першості і чемпіонати міста серед дітей, молоді та дорослих. В турнірі приймають участь команди найбільших підприємств нашого міста - "Южкоксу" і "Каметсталі". Для учасників це не перший благодійний турнір. І вони ставляться до участі в них з відповідальністю. Гра мільйонів футбол завжди всіх об`єднувала, надихала позитивними емоціями".

Першими на смарагдовий газон вийшли команди "Южкокс" і "ПМГУ Метінвест Промсервіс". Рахунок відкрив "Южкокс". Дмитро Яковчук чітко реалізував пенальті, пославши м`яч в лівий нижній кут воріт. Другий і третій голи забили Віктор Федоров і Василь Божко. Данило Покатило зміг тільки скоротити рахунок, на більше не вистачило часу. Отже 3:1 і вихід в фінал команди "Южкокс".

Матч "Дзержинець" - "Дніпро" завершився перемогою першої команди з рахунком 5:1. Відкрив рахунок Денис Шаповалов. Подвоїв результат Семен Проценко. Але суперник огризнувся забитим м`ячем. Його записав у свій актив Данило Сіренков. Та третій гол "дзержинців" не довго довелося чекати. Після помилки голкіпера, якого обікрав Володимир Хуторнюк, останній забив мяч під перекладину пустих воріт. Артем Баус із-за меж штрафного майданчика майстерно послав спортивний снаряд в лівий нижній кут воріт, встановивши остаточний рахунок 4:1.

В матчі за третє місце зустрілися "Дніпро" і "ПМГУ Метінвест Промсервіс". Рахунок 0:5. Голи забивали Андрій Торопов, Сергій Черненко, Данило Покатилов (3).

Найцікавішим матчем став фінал. Гра була рівною. В складі "Южкокса" виділялися декілька футболістів, які виступали на відносно високому рівні. Насамперед, це стосується Микити Полюляха, який ще нещодавно захищав честь "Вереса" із Рівного у Першій лізі чемпіонату України. Невідомо якби закінчився матч, не підведи "Южкокс" Денис Талан, якого вилучив арбітр за дуже грубу гру у центрі поля. Основний час завершився без забитих м`ячів. За регламентом все вирішувалося в серії післяматчевих пенальті. Кожен з гравців-суперників чітко посилав м`яч у ворота. Не поталанило лише Дмитру Яковчуку. Після його удару по центру воріт, голкіпер парирував шкіряну кулю. Отже, переможцем турніру стала команда "Дзержинець" (тренер В.Палійчук).

На церемонії нагородження Е.Коряк вручив всім капітанам команд-учасниць турніру грамоти і кубки. І як завжди відбулася загальна фотосесія.

Враженнями про ігри турніру поділився гравець кооманди "ПМГУ Метінвест Промсервіс" Андрій Торопов. "Ми переїхали з Маріуполя і працюємо на майданчику "Каметсталь". Займаємося переміщенням робітників із Маріуполя, Запоріжжя і інших міст з непідконтрольних територій. Раніше в Маріуполі ми теж проводили подібні турніри, приймали участь в спартакіадах. Дуже добре, що це проходить в підтримку ЗСУ. На таких змаганнях особлива атмосфера і спортивна аура", - сказав А.Торопов.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo?fbid=2237806469711617&set=pcb.2237821503043447