В іспанському місті Салоу проходить чемпіонат світу з футболу серед паралімпійців. Збірна України, основу якої складають гравці та тренери з Дніпропетровщини, вийшла у фінал.

У попередніх матчах турніру синьо-жовті здобули три перемоги та посіли перше місце у групі "D". Потім з однаковим рахунком 5:1 у чвертьфіналі збірна України обіграла Ірландію, а у 1/2 фіналу команду США. У фіналі чемпіонату світу, що пройде 15 травня, збірна України протистоятиме Ірану.

У складі паралімпійської збірної України виступає Артем Красильников, вихованець тренера Володимира Деруна з Кам'янського коледжу фізичного виховання. Цікавий факт. У 2016 році у фінальному матчі футбольного турніру Паралімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро жовто-сині у додатковий час обіграли збірну Ірану 2:1. "Золотий" гол на п'ятій хвилині першого екстра-тайму забив Артем Красильников. Наш 13 номер розстріляв ворота іранців, замкнувши передачу Віталія Романчука, блискуче протиснувшого захисників.

Нагадаємо, що вітчизняна збірна серед гравців із вадами опорно-рухового апарату незмінно поверталася з медалями з 11 останніх світових форумів. У тому числі українці є переможцями п'яти мундіалей (2001, 2003, 2009, 2013, 2017).