Продовжується футбольний марафон миру. 10 травня на стадіоні Кам`янської ДЮСШ № 2 відбувся черговий матч, в якому грали команди "Дзержинець" (тренер Валерій Борисович Палійчук) і "Дніпровський кар`єр" (тренер Олександр Сергійович Рябуха).

Після свистка арбітра Елнура Аллахвердієва (бокові Сергій Костевич і Василь Вербецький) розпочалася зустріч. Команди вже неодноразово зустрічалися між собою, тому гра пішла без розвідки. "Дзержинці" більше часу проводили на половині суперника. І незабаром територіальна перевага втілилася в гол. Послідував пас урозріз і з-під гравця, Денис Шаповалов забиває гол у праву дев'ятку. Не змінилвся малюнок гри і в подальшому. За хвилину до перерви (тайм по 30 хвилин) у лівому куті воротарського майданчика був збитий Володимир Хуторнюк. Він же з пенальті точно послав мяч в правий кут воріт. З рахунком 2:0 на користь "Дзержинця" команди пішли на відпочинок.

В перерві капітан команди "Дніпровський кар`єр" Олексій Часник сказав, що вони з великою відповідальністю підтримали футбольний марафон миру: "Ми чим можемо, тим і підтримуємо наші збройні сили. Тому з задоволенням прийняли пропозицію прийняти участь в такому потрібному заході. В нашій команді грають хлопці з сіл, які розташовані поруч з Кам`янським. Ми не перший рік граємо в чемпіонаті міста. Суперники нам знайомі. Бажаємо закінчення війни, і щоб люди, які вимушено покинули окуповані території і переїхали в Кам`янське, повернулися якнайшвидше в свої домівки".

У другій половині зустрічі стовідсоткову можливість розмочити рахунок мав гравець "Дніпровського кар`єру", який вийшов віч навіч з голкіпером, але занадто зблизився і попав у нього м`ячем. Не забиваєш ти, заб`ють тобі, цю сентенцію виправдав Денис Шаповалов, який першим був на добиванні і зробивший рахунок 3:0.

Та всеж-таки наступна гостра атака програючої команди завершилася взяттям воріт суперника. Відзначився Анатолій Тюлькін. В кінці зустрічі 14-річний Данило Авер`янов вийшов на заміну Семена Проценка. І молоде дарування не знітилося перед значно старшими і досвідченішими гравцями. Вже в першій же атаці він пішов на добивання і перекинув м`яча чере голкіпера (на верхньому фото). Таким чином остаточний рахунок став 4:1 на користь команди, президентом якої є Костянтин Саусь.

Для "Дзержинця", чемпіона Дніпропетровської області минулого року, ця гра стала першою на великому полі у нинішньому сезоні. "Наша команда лідирувала в зимовому Кубку Білого, йшла без єдиного втраченого очка. Але із-за війни не змогла продовжити свою переможну ходу. Сьогодняшній матч став дебютним для двох юних вихованців Валерія Палійчука - Тиграна Акопяна і Данила Авер`янова. За Данилом ми спостерігали два роки. Потім передали в Академію футбольного клубу "Дніпро". Сам Андрій Русол приїждав за ним. А Тигран грає в команді ДУФК, - пояснив голова Кам`янської федерації футболу Едуард Коряк. - Суперники "дзержинців" змагаються в чемпіонаті Кам`янського з футзалу вже досить давно разом з командою "Маяк". Але коли вони виходять на великі поля, то колективи об`єднуються".

Зібрані на матчі 4 тисячі гривень будуть передані волонтерам, які ведуть співпрацю із ЗСУ.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=2230232603802337&set=a.2230248167134114