15 квітня на стадіоні CШ № 21 півфінальними і фінальними іграми завершився розіграш кубка відкриття футбольного сезону 2021 року.

У традиційному турнірі взяли участь 16 команд виробничих підприємств і аматорських колективів. Організатором змагань виступила федерація футболу Кам'янського спільно з управлінням молоді та спорту міста. Матчі проводилися у форматі 8х8 і гралися на половину поля. Кожен з двох таймів тривав по 20 хвилин.

В 1/2 фіналу зустрічалися пари "Ліон" - ДКХЗ і "Дніпровський кар'єр" - "Олімп-17". Фіналістом в першому матчі несподівано для всіх стала команда ДКХЗ, яка дала бій досвідченому супернику і перемогла з рахунком 3:2. Не менш цікавим вийшов і другий півфінальний поєдинок, в якому "Дніпровський кар'єр" зумів врятувати гру на останній хвилині матчу. Рахунок основного часу зустрічі - 1:1. У разі нічийного результату, згідно регламенту змагань, пробиваються післяматчеві пенальті. У футболі цю стадію визначення переможця небезпідставно називають "лотереєю", адже навіть імениті спортсмени під дією емоцій часто допускають не властиві їм помилки. У грі нервів більш удачливим виявився "Олімп-17", який зумів забити у ворота суперника три м'ячі, пропустивши в свої всього два. Таким чином в головному матчі кубка зустрілися ДКХЗ і "Олімп-17".

 

Як і личить вирішальним іграм, фінал вийшов дуже напруженим. Всі, і гравці, і тренери, прекрасно розуміли, що в таких протистояннях одна помилка може вирішити долю всього турніру. Тому цілком логічно, що обидві команди увагу приділили обороні. В основний час жодна з команд так і не змогла забити супернику бодай один м'яч - матч завершився з рахунком 0:0. Володаря кубка, як і в одному з півфіналів, знову довелося визначати в серії пенальті. Все вирішилося в останньому підході, в якому вигравши двосторонню дуель перемогу ДКХЗ приніс воротар команди Олександр Москаленко. Рахунок серії - 3:2. В результаті команда ДКХЗ вперше в своїй історії завоювала міський Кубок і золоті медалі.

 

"Це був один з найкращих турнірів за останні десятиліття. Для виявлення переможців у півфіналі і фіналі пробивалися пенальті. А що може бути краще для уболівальників. Багато вирішальних м'ячів забивалися на останніх хвилинах матчу. Фінальний поєдинок вийшов дуже цікавим, хоч і не було забитих м'ячів. Вітаю команду ДКХЗ і весь трудовий колектив підприємства з видатним результатом. Успіхів і хороших ігор в чемпіонаті міста з футболу. Всіх з відкриттям футбольного сезону!", - підсумував начальник управління молоді та спорту Кам`янского Едуард Коряк.

У церемонії нагородження крім переможців, яким було вручено красень кубок і золоті медалі, і призерів, організатори відзначили кращих гравців турніру. Ними стали воротар ДКХЗ Олександр Москаленко і воротар "Олімп-17" Гліб Литовченко. Також за підсумками минулого міні-футбольного сезону 2020/2021 був визначений кращий арбітр. "Золотий свисток" вручено Ігорю Зеленському.