Пють шампанське

В четвер, 28 вересня, на стадіоні "Перемога" відбулася фінальна зустріч Кубку "Металургів" в якій зустрічались футбольні команди "Металург" і ДДТУ.

Як в старі добрі часи на підходах до стадіону "Перемога" ще задовго до початку гри почали збиратися вболівальники. Юні студенти прийшли із плакатами, більш солідні робітники-металурги принесли прапор профспілки "Металургів". Голосова підтримка командам була забезпечена. На самому стадіоні все це підтримувалось музичним супроводом, який линув із динаміків. Для запрошених ветеранів футболу міста Євгена Попова, Володимира Оліфіренка, Володимира Флокія, Валерія Палійчука, Володимира Деруна, Сергія Бакінова, Віталія Гриценка, зустріч стала святом, згадкою їхньої молодості. Скільки поту було пролито кожним з вищезгаданих гравців на газоні стадіону "Перемога" знають тільки вони самі. Тут футболісти відчували радощі перемог і гіркоту поразок. Але їх об'єднувала любов до його величності ФУТБОЛУ. Про що було згадано на урочистому відкритті фінального матчу, на який приїхало багато почесних гостей. Серед яких були міський голова Андрій Білоусов, голова профспілки "Металургів" Олег Нагорний, директора по персоналу ПАТ "Дніпровський меткомбінат" Андрій Михалюк, ректор ДДТУ Олександр Коробочка і інші представники владних структур Кам'янського.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_248092110 

Привітавши та поздоровивши присутніх, міський голова Андрій Білоусов побажав футболістам показати на полі красиву гру. "Нехай переможе сильніший", - резюмував він свій виступ. "Я вітаю всіх зі святом його величності футболу, - сказав Олег Нагорний. - Дякую за фінансову підтримку адміністрацію комбінату, а організаторів цього свята за плідну працю при його підготовці. Хочу побажати, щоб ви ніколи не покидали спорт і здрового способу життя. А футболістам яскравих перемог на спортивних полях".

Кришталеві мячі

 

За підтримку і сприянню розвитку футболу в місті голова федерації футболу Кам'янського Едуард Коряк вручив кришталеві футбольні м'ячі Андрію Білоусову і Олександру Коробочці. Не обійшли увагою і  директора СК "Прометей" Вадима Логвіна та футбольного арбітра Сергія Костевича. Почесні грамоти виконкому міскої ради отримали футбольні функціонери Ігор Ігнатенко, Денис Єськов, Олександр Гладощук, Ігор Бейгул, Сергій Солнцев, Ігор Зеленський. Почесними подячними грамотами були нагороджені ветерани футбола міста Володимир Оліфіренко, Володимир Флокій, Євген Попов, Валерій Палійчук, Володимир Дерун. А капітанам команд "Металург" і ДДТУ Сергію Пономаренко і Владиславу Колєсніку Олег Нагорний подарував професійні сертифіковані футбольні м'ячі "Puma". Ще один м'яч від імені президента федерації футбола України Андрія Павеелко з рук Олега отримав Едуард Коряк. Що стало для останнього приємною несподіванкою.

А потім на полі розпочався футбольний спектакль у виконанні металургів і студентів. Хто переможе: молодість чи досвід, студенти чи робітники, таке питання ставив кожен присутній на стадіоні. Забігаючи наперед скажу, переміг сплав зрілого футболу та швикості ігрового мислення, яким володіють більш досвідчені та зіграніші футболісти металургійного підприємства.

Всі сорок хвилин першої половини гри (матч складався з двох сорокахвилинних таймів, - прим. автора) металурги провели у володіннях ДДТУ. Лише декілька контратак вони дозволили провести супернику. А гол був забитий вже на шостій хвилині. Відзначився Олександр Абревко. Через 25 хвилин Роман Сегеда дальнім ударом в праву "дев'ятку" зробив рахунок 2:0. За три хвилини до свистка на перерву судді матчу Ігоря Зеленського третій м'яч в ворота ДДТУ провів Андрій Прокопов.

В перерві між грою пройшла церемонія нагородження призерів першості міста серед команд першої ліги. Медалі отримали футболісти команд "Дрезден", "Керамет-ДВПУ", ФК "Сіті". Подякою міського голови та кришталевим кубком було відзначено заслуги тренера та судді Сергія Бакінова.

Якщо в першому таймі металурги майже не виходили з половини поля суперників, то в другій половині студенти зухвало атакували і відквитали гол. Мяч записав на свій рахунок Ігор Сягайло (54 хвилина). Але майже підряд два голи забиті Віталієм Зубко (56, 63) встановили рахунок 5:1. Підсолодив пігулку поразки студентів гол забитий Романом Кузьменко за десять хвилин до фінального свистка. 5:2 - з таким рахунком завершився фінальний матч.

Металург

 

Після короткого перепочинку Футболісти і тренери команд "Металург" і ДДТУ отримали свої нагороди. Студенти срібні медалі, а металурги другий рік поспіль - золоті медалі і красень кубок. Статуетки футболіста отримали кращі гравці матчу Євген Проненко і Кирило Яланбаєв. Разом з тренером Олександром  Котовим перемогу святкували Віталій Жеребцов, Сергій Пономаренко, Сергій Шаповалов, Євген Проненко, Сергій Петухов, Олександр Абревко, Віктор Скиба, Андрій Прокопов, Роман Сегеда, Сергій Солнцев, Сергій Циганок, Віталій Андрієнко, Віталій Зубко, Максим Таран, Микита Жуков, Андрій Пометун, Дмитро Рибарук.

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.