Виступи дніпродзержинської "Сталі" цьогоріч в рамках Першої ліги – справжній феномен для українського футболу. Команда Володимира Мазяра тільки-но підвищилася у класі, як одразу почала демонструвати непогану гру і здобувати чудові результати! Зимувати "сталевари" пішли на лідируючих позиціях, націлюючись навесні навіть на Прем'єр-лігу. Але, звичайно, в кожній команді в міжсезоння відбувається прихід нових футболістів і від'їзд гравців, які з різних причин вирішують покинути колектив. Як нещодавно повідомляв наш сайт, "Сталь" покинуло п'ятеро гравців, серед яких і форвард Віталій Дністрян. Потужний гравець лінії атаки, який свого часу був на перегляді у харківському "Металісті" та київському "Динамо"-2, зараз займається пошуками нової команди.

Віталій Дністрян розповів кореспонденту UA-футбол про умови припинення контракту із дніпродзержинською "Сталлю", а також поділився своїми планами на майбутнє.

- Віталію, звичайно, перше питання буде про твоє припинення співпраці з дніпродзержинською "Сталлю"... Скажи, будь ласка, хто був ініціатором того, що ти залишив колектив?

- Ініціатором припинення співпраці зі "Сталлю" був віце-президент Колючий Микола Семенович, котрий після останнього матчу, в якому ми здобули перемогу з рахунком 1:0, викликав мене до свого кабінету і чисто по-футбольному пояснив, що мені краще знайти нову команду, де я буду мати місце в основі. Справді, в "Сталі" в цьому сезоні я мав мало ігрового часу. Та й контракт у мене завершувався 5 травня, тому я вирішив, що шукатиму нове місце роботи.

Віце-президент подякував мені за час, проведений в "Сталі", подякував за те, що я допоміг "сталеварам" вийти в Першу лігу. Ми потиснули один одному руки і спокійно вирішили це питання. З Колючим залишився в добрих відносинах, адже я і сам розумів, що треба грати, а не сидіти на лаві запасних і отримувати 40 хвилин ігрового часу!

- В даний час практично в усіх команд Першої ліги наявні проблеми різного характеру... Взагалі, у "Сталі" були якісь проблеми з фінансуванням чи з інфраструктурою?

- У "Сталі" все вчасно виплачували, затримок не було ні на один день, навіть премії виплачували всі до копійки вчасно. Тому нарікати на фінансовий стан команди в мене не було потреби. У команди є своя інфраструктура, є де тренуватися, тому як для Першої ліги в цьому плані проблем для "Сталі" немає.

Взагалі, я хочу подякувати ФК "Сталь" за проведений час в стані цього колективу. Особливо вдячний Бурхану Сергію Павловичу і Колючому Миколі Семеновичу, а також всім тренерам і працівникам клубу.

- Зараз займаєшся пошуками нового клубу?

- Я був в Болгарії в команді вищої ліги "Локомотив" Пловдів. Думаю, там і залишуся, якщо по документах все складеться.

- Як взагалі виник варіант з клубом із Болгарії?

- Варіант з Болгарією виник через одного тренера, прізвище якого я не буду озвучувати. Відіславши декілька відеонарізок з моєю грою, мене запросили на перегляд в цю команду. В Болгарії я провів деякий відтинок часу, після чого, надіюся, скоро підпишу контракт. Всіма документами і питаннями контракту займається мій агент.

- Які умови взагалі в "Локомотиві"? Що сподобалося в стані цієї команди?

- Умови в "Локомотиві" просто ідеальні! Тренувальні поля, база... Все, що потрібно, є. Недарма ж ця команда два роки поспіль грала в єврокубках.

- А крім болгарської команди є ще якісь конкретні пропозиції?

- Дзвонять з команд Першої і Другої ліги, які ставлять високі завдання. І в Польщу в першу лігу кличуть, і в Словаччину... Одним словом, пропозиції є, але я хотів би продовжити кар'єру в Болгарії.

- Як підтримуєш свою ігрову форму?

- Займаюся зараз індивідуально і граю в турнірі на Львівщині. Але такі тренувальні умови в мене буквально тільки цього тижня були, так як останнім часом був в Болгарії.

- Це правда, що ти свого часу був на перегляді в харківському "Металісті"?

- Так, був свого часу на перегляді в "Металісті". І в "Динамо"-2 був, де його на той час тренував покійний Андрій Леонідович Гусін. В тому, що я мав змогу спробувати себе в таких клубах, я вдячний Звіру Олегу Івановичу, який рекомендував мене в ці колективи.

- Хотілося б зараз спробувати свої сили на рівні Прем'єр-ліги?

- А кому б не хотілося спробувати свої сили на найвищому рівні? Звичайно, дуже хочеться пограти в Прем'єр-лізі.

- Як вважаєш, за рахунок чого "Сталі" вдалося так вдало дебютувати в Першій лізі?

- Прогрес дніпродзержинської "Сталі" відбувся завдяки чіткій організації в роботі головного тренера Володимира Мазяра і його помічників. Звичайно, і підбір виконавців зіграв свою вагому роль.

- На твою думку, хто цього сезону підвищиться у класі?

- Я вважаю, що "Олександрія" і "Сталь" поборються навесні за путівки до елітного дивізіону. Хотілося, щоб команда, в якій я грав, здобула право на вихід в еліту, адже "Сталь" на це заслуговує. В Дніпродзержинську є всі для цього умови – молода команда, молодий тренер, тому чому б і не спробувати?

Автор: Андрій Бабенчук

ua-football.com