Перші два поєдинки фінальної серії плей-оф в рідних стінах максимально наблизили "Прометей" до завоювання першого в історії клубу чемпіонства. Однак тридцять хвилин другого протистояння і як мінімум один з двох київських матчів команд в регулярному чемпіонаті свідчили на користь того, що "Київ-Баскет" на своєму майданчику зробить все можливе для того, щоб внести в серію інтригу, повідомляє https://prometeybc.com/ua/novosti/bk-kyyiv-basket-bk-prometey-prometey-naykrashcha-zhinocha-komanda-ukrayiny?fbclid=IwAR3Km0cO4mbpOa-s48yHhJxgNGpM66sqbjgvpW736KLl1wUdNlmsas67hV4

 


Дійсність змогла повністю підтвердити ці припущення. "Київ-Баскет" абсолютно не засмутив ривок кам'янчанок 8:0 в перші півтори хвилини поєдинку. Почалася ця серія набраних очок з енд-вана у виконанні Вероніки Любінець, а продовжилася дальнім влучанням Кейшуан Джеймс і двома очками Берніс Мосбi. Господарок майданчика повели за собою лідерки команди Міріам Уро-Нiлє і Кристина Філевич. Міріам набрала перші чотири очки "Київ-Баскета", а після точного кидка Кристини з-за дуги відставання її команди скоротилося до трьох пунктів - 9:12. Кам'янчанки також справно влучали здалеку і в тому числі завдяки цьому на першу перерву команди пішли при "плюс шість" на користь "Прометея".


Втекти вперед кам'янчанкам не вдалося: вже на самому початку другої десятихвилинки після триочкового кидка Анни Ольховик гандикап "Прометея" скоротився до двох пунктів. У цей момент важко було припустити, що аж до останніх секунд матчу його сюжет не буде змінюватися: кам'янчанки нарощують свою перевагу, потім господарки майданчика майже їх наздоганяють, після чого "червоно-білi" організовують черговий ривок, проте так в підсумку все і вийшло. Один з подібних моментів трапився, наприклад, у третій чверті, коли кидок Наталії Цюбик встановив "мінус 1" для "Київ-Баскета", так було і в заключній чверті після подібного влучання Кристини Філевич, щоправда, в той момент вiдставання столичного клубу стало "мінус 3".


Ресурсу, і в першу чергу кадрового, щоб "перевернути" гру у вирішальний момент, у киянок не вистачило. Матч вони догравали вже без Філевич, Цюбик і Завидної, якi пішли з майданчика за п'ять фолів, а Міріам Уро-Нiлє отримала серйозне пошкодження на передостанній хвилині. Залишала Міріам майданчик на руках Ольги Дубровіної, Берніс Мосбi і Кейшуан Джеймс - чудовий зразок fair play! Однак пояснити перемогу "Прометея" тільки складнощами суперника було б абсолютною несправедливістю по відношенню до нашої команди. Ні і ще раз ні! Сьогоднішній "Прометей" - безумовний флагман жіночого баскетболу України! Шлях до чемпіонства нашої команди пролiг через феноменальну переможну серію з 33 ігор!


Фінальна сирена була зустрінута бурею емоцій на лаві "Прометея"! Через кілька хвилин після того, як баскетбольна Україна отримала нового чемпіона, Віта Горобець і Ольга Дубровіна зрізали сітки з протилежних кілець, причому наша капітан для цього скористалася міцними плечима тренера Артема Чемякіна! А потім почалося головне - церемонія нагородження. Спочатку дівчатам вручили медали та Кубок бронзових призерів Європейської жіночої баскетбольної ліги. Далі перейшли до нагород української Суперліги. Ольга Дубровіна отримала з рук Генерального секретаря Федерації Баскетболу України Володимира Драбіковського чемпіонський кубок, пiсля чого відповідальна особа Федерації і олімпійська чемпіонка Марина Ткаченко вручили всім гравчиням "Прометея" золоті медалі! Крім того, Ольга Дубровіна отримала приз кращого захисника чемпіонату, а Берніс Мосбi стала його MVP!


"Прометей" - чемпіон! З сьогоднішнього дня це реальність, а не смiливi мрії уболівальників Кам'янського!


БК "Київ-Баскет" - БК "Прометей" - 75:86 (22:28, 22:22, 16:18, 15:18). 10 квiтня. Суперлiга (жiнки). Плей-оф. Фiнал (третiй матч). Київ. СК "Венето". Без глядачiв.
Старший суддя: Олександр Доценко; cуддi: Костянтин Iванов, Максим Гопей.
БК "Київ-Баскет": Фiлевич*, капiтан (20), Ольховик* (12), Дубнюк* (0), Уро-Нiлє* (16 + 7 пiдбирань + 8 передач), Цюбик* (8), Завiдна (14), Ляшко (0), Гутевич (0), Волошина (4), Швець (1).
БК "Прометей": Мосбi* (21 + 10 пiдбирань + 3 перехоплення), Джеймс* (21), Дубровiна*, капiтан (18 + 10 передач), Любiнець* (5), Горобець* (6 + 3 перехоплення), Кондусь (4), Моллова (9 + 10 пiдбирань), Мусієнко (0), Дацько (2).