БК "Київ-Баскет"- БК "Прометей" - 72:91 (18:23, 14:17, 23:29, 17:22). 10 сiчня. Суперлiга Парiматч. Київ. ПС "Венето". Без глядачiв.


Старший суддя: Борис Рижик; cуддi: Олександр Доценко, Едуард Тельчаров.


БК "Київ-Баскет": Янг* (22), Коренюк* (9), Крутоус* (5), Близнюк*, капiтан (12 + 10 пiдбирань + 7 передач), Джейкобсон* (2), Мiшула (5), Мессi (8), Павлов (6 + 10 пiдбирань), Ковальов (2), Сахнюк (1).


БК "Прометей": Лукашов*, капiтан (20 + 8 передач), Маєрс* (13 + 10 пiдбирань), Липовий* (4), Стефенс* (22 + 6 пiдбирань + 4 перехоплення), Вон* (0), Белiков (10), Петров (6 + 7 пiдбирань), Луценко (0), Сидоров (16).

 

У не найкращому настрої прибув "Прометей" до Києва на центральний поєдинок всього ігрового тижня з "Київ-Баскетом". Однак в грудні наша команда вже довела, що вміє тримати удар і після невдачі в Южному, досить схожої на ту, що трапилася два дні тому в Тернополі, відреагувала на неї яскравими виїзними перемогами над "Одесою" та "Черкаськими Мавпами". Зараз, по суті, стояло завдання повторити подібне, причому знову в дуже необхідний момент, повідомляє https://prometeybc.com/ua/novosti/bk-kyyiv-basket-bk-prometey-perekonlyva-peremoga-v-neobhidnyy-moment


Кам'янчанам явно вдався дебют зустрічі. Вони відкрили рахунок (три очки від Ді Джея Стефенса), досить швидко досягли першого локального успіху (9:4 після ще одного дальнього влучання, на цей раз у виконанні Дениса Лукашова), а на початку другої п'ятихвилинки чверті кілька їх стрімких атак завершували ті ж Ді Джей і Денис, після чого стартовий перевага сягнула дев'яти пунктів (18:9).


"Прометей" абсолютно заслужено виграв стартову десятихвилинку і досить довго все добре було у кам'янчан в другій і після великої перерви. На екваторі другої чверті після того, як Майкл Маєрс в своєму фірмовому стилі забив з "фарби", перевага гостей досягла вже двозначної позначки. Просто зразковим в цей ігровий відрізок був захист команди Віталія Чернія: більше ніж за 16 хвилин ігрового часу вона дозволила супернику набрати лише 23 очки. На 27-й хвилині після того, як Олександр Беліков реалізував один із двох штрафних кидків, "Прометей" вів вже "плюс 17" (60:43), а в самому кінці чверті три(!) поспіль дальніх, вкрай необхідних влучання зробив Ілля Сидоров - на останню перерву команди пішли за рахунку 69:55 на користь "червоно-білих".


"У вогні" був Ілля і в заключній чверті, але в її середині, як справжнiй капітан, свою команду повів вперед Богдан Близнюк, який двома двоочковими кидкамi скоротив її відставання до восьми пунктів. У "Прометея" трапився невдалий відрізок, коли хлопцi до логічного завершення не довели три поспіль атаки. Однак потім Денис Лукашов дуже добре поборовся за м'яч в пртері, після чого Майкл Маєрс і Ді Джей Стефенс організували швидкий відрив. Нашій команді вдалося швидко подолати цю невдалу міні-смугу і довести справу до такої необхідної перемоги! За великим рахунком вже десь хвилини за дві до фінальної сирени стало очевидно, що команда досягне максимального результату.