Прометей Тернополь3
 
У минулі вихідні (11-12 травня) в Кам'янському Палаці спорту ім. М.Аношкіна пройшли дві спарені ігри завершального туру другого етапу Вищої ліги чемпіонату України з баскетболу. БК "СК Прометей" приймав команду "Тернопіль-ТНЕУ".
 
Скалкою в стосунках між собою залишилвся поразка від тернополян, яку вони завдали "Прометею" рівно місяць назад. Тому нічого дивного не було у агресивному настрої кам'янчан помститися за програш. Це господарі продемострували з перших секунд матчу. Підопічні тренера Дмитра Маркова розгулялися на славу. Бомбили тернополян як хотіли. 18:0 - такий рахунок світився на табло після п'ятихвилинки. А перша чверть завершилася з рахунком 22:11 на користь "прометеєвців". Господарі і далі продовжували нарощувати свою перевагу. Як завжди бомбардирськими якостями відзначився на паркеті Макс Конате. Друга десятихвилинка завершилася з рахунком 46:28 (24:17). Після великої перерви студенти прокинулись і трохи пригальмували бойовий запал гравців "Прометея". В результаті третя чверть для них стала найбільш результативною 71:50 (25:22). Ну, а далі у них не вистачило ні сил, ні досвіду продовжувати грати в такому ж дусі. Натомість господарі "триочковими" різко стали збільшувати свій розрив. Деякий час на табло світилися цифри 87:57. Остаточний рахунок матчу 91:64 (20:14).
 
Другий матч між суперниками пройшов в більш повільному темпі, з великою кількістю браку. Можливо суперники берегли сили на наступні ігри. Не ладналися дальні кидки ні в тих, ні в інших. Перша десятихвилинка завершилася з рахунком 14: 9 на користь "Прометея". Майже дві хвилини другої чверті не принесли очок командам. Далі з натугою кам'янчани стали йти у відрив. На велику перерву команди вирушили за 15-очкової переваги господарів - 34:19 (20:10). Третя десятихвилинка вирівнялась і господарі завершили її з розривом всього в два очки - 48:31 (14:12). У заключній фазі матчу команда "Тернопіль-ТНЕУ" зуміла вийти вперед теж на два очки. І матч закінчився черговою перемогою "Прометея" 62:47 (14:16).
 
Чергові зустрічі "Прометей" зіграє в Кам'янському. 19 травня господарі зустрінуться в матчі 1/2 фіналу з БК "Хімік-2" (Южний). Початок - о 14:00. Гра у відповідь відбудеться 20 травня, о 18:00. При необхідності команди зустрінуться ще один раз 21 травня, о 18:00, також в Кам'янському.
 
Фото з клубного сайту http://prometeybc.com.ua