111 600
 
В одеському спорткомплексі СКА 26 липня фінішував п'ятиденний чемпіонат України з досить рідкісного виду спорту - бочча серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Це гра з м'ячем, щось середнє між петанг і боулінгом. Змагання проводяться в нашій країні вже вшосте, і в четвертий раз спортсменів з усієї України приймала Одеса.
 
У змаганнях брали участь 64 спортсмени з 14 областей країни. Честь Дніпропетровської області захищали 8 спортсменів, серед яких був представник Кам'янського "Інваспорту" Дмитро Головченко. У впертій боротьбі Дмитро і спортсмен з Дніпра Борис Магда в класифікації "пара ВС 4" здобули перемогу і стали чемпіонами України.
 
332 600
 
У медальному заліку Дніпропетровщина посіла перше місце, маючи в своєму активі вісім медалей (чотири золотих, і по дві срібних і бронзовик).
 
ДОВІДКА
 
Гра бочча була задумана для реабілітації людей з дитячим церебральним паралічем, але пізніше в неї почали грати і з іншими серйозними захворюваннями опорно-рухового апарату. З 1984 року є паралімпійських видом спорту. Суть гри полягає в наступному: жереб визначає гравця, що кидає стартову кулю (маленьку, білу). Черговим кидком гравець прагне розмістити свою кулю якнайближче до стартової. Наступний гравець кидає свою кулю з таким розрахунком, щоб вона виявилася ближче до стартової. При цьому дозволяється вибивати кулі противника на далекі позиції. Після чого гравці визначають чиї кулі розташовуються найближче до стартової і нараховують очки. Найбільш близька куля отримує 20 очок, наступна - 19 і т.д.
 
picturepicture 152691609537684615221743 72831