DSC1017
 
 
Сьогодні, 16 березня, в Кам'янській ДЮСШ № 1 пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з греко-римської боротьби серед кадетів (2002/2003 р.н.).
 
Початку чемпіонату передувала церемонія відкриття. У числі гостей турніру були начальник управління спорту департаменту міської ради Анатолій Івашина, голова профспілкового комітету "Металургів" ПАТ ДМК Олег Нагорний, президент всеукраїнської федерації бойових мистецтв, директор обласного центру військово-патріотичної підготовки молоді Олександр Азаров, а також Юрій Лаврович Єлісєєв, Іван Олексійович Вишницький, Олексій Павлович Бурма і інші ветерани греко-римської боротьби міста.
 
"Мені дуже приємно бути присутнім на цьому святі спорту, яке стало уже традиційним. Україні потрібна здорова нація, а її запорукою є спорт. Закликаю вести здоровий спосіб життя, бажаю азартних поєдинків і яскравих перемог", - сказав Олег Нагорний, відкриваючи чемпіонат.
 
Як повідомив головний суддя змагань Юрій Нікітенко, в чемпіонаті взяли участь близько ста борців, які представляли Дніпро, Кривий Ріг, Вільногірськ, Новомосковськ, Верхньодніпровськ, Васильківку та Кам'янське. Честь нашого міста захищали десять спортсменів ДЮСШ № 1 (тр. М.Радченко) і дванадцять ДЮСШ № 3 (тр. Ю.Нікітенко, Є.Лютий). На цьому турнірі борці розігрували в десяти вагових категоріях путівки на чемпіонат України.
 
Безсумнівно, одним з найтитулованіших борців турніру був Іван Стефанський, вихованець тренера Юрія Нікітенка з ДЮСШ № 3. З початку нинішнього року дев'ятикласник Дніпровского вищого училища фізичної культури ставав призером декількох великих турнірів. Два старших брата Ярослав і Володимир вже порівняно давно займаються боротьбою. За їхніми стопами пішов і Іван. "Я вчився в п'ятому класі, коли прийняв рішення займатися греко-римською боротьбою, - розповідає І.Стефанський. - Починав у ваговій категорії 21 кг, зараз вже виступаю у вазі 45 кг. Чемпіоном області ставав багато разів, я навіть рахунок не веду. А саме найвище досягнення на чемпіонаті України - це п'яте місце, яке я зайняв в 2018 році. За що отримав звання кандидата в майстри спорту. Нинішній рік почався для мене дуже вдало. Нещодавно виступав в Києві на міжнародному турнірі пам'яті дворазового олімпійського чемпіона Олександра Колчинського. Провів чотири сутички і у всіх ставав переможцем".
 
Після чемпіонату області, де Іван став срібним призером (він поступився за очками першістю своєму візаві з Верхньодніпровська, - прим. автора), юнак готується до двох чемпіонатів України (серед кадетів, а також серед молодших юнаків), які пройдуть в квітні. У Івана Стефанського є можливість стати майстром спорту. Але для цього йому необхідно виграти кадетський чемпіонат. І судячи з цілеспрямованості хлопця, цей рубіж йому під силу.
 
 
За підсумками чемпіонату Дніпропетровської області на рахунку кам'янчан сім нагород (1+2+4).
 
 
ПРИЗЕРИ-КАМ'ЯНЧАНИ
 
ПЕРШЕ МІСЦЕ
 
55 кг - Захаров Дмитро (ДЮСШ № 3)
 
ДРУГЕ МІСЦЕ
 
45 кг - Стефанський Іван (ДЮСШ № 3)
71 кг - Білий Данило (ДЮСШ № 3)
 
 
ТРЕТЄ МІСЦЕ
 
48 кг - Цхакадзе Георгій (ДЮСШ № 3)
71 кг - Йолкін Данило (ДЮСШ № 1)
80 кг - Матвійчук Микола (ДЮСШ № 3)
92 кг - Дзерський Іван (ДЮСШ № 3)