1 DSC1045
 
 
 
На базі Кам'янського КСЦ "Дніпровець" 24 листопада пройшов V Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам'яті тренера Леоніда Яковича Сотника.
 
У числі гостей турніру були помічник міського голови з питань спорту та молодіжної політики Олег Орлов, начальник управління спорту департаменту міської ради Анатолій Івашина, голова профспілкового комітету "Металургів" ПАТ ДМК Олег Нагорний, директор ДЮСШ № 3 Микола Маймур, вдова Л.Я.Сотника Валентина Сотник. Кожен з них побажав юним борцям спортивних успіхів, міцного здоров'я і гідно провести змагання.
 
4 DSC0912
 
Як повідомив головний суддя змагань Юрій Нікітенко, на килимі свою майстерність показували борці вікової категорії 2006/2010 рік народження з п'яти команд. "До нас в гості приїхали спортсмени з Маріуполя, Кременчука, Новомосковська та Верхньодніпровська. "Греко-римляни" Кам'янського виступали в команді, складеній з представників ДЮСШ № 1 і № 3, - пояснив Ю.Нікітенко. - Крім основного спонсора профспілкової організації "Металургів" ПАТ ДМК, нам допомогли провести турнір учні Леоніда Яковича, що стали успішними людьми Кам`янського. А також "Агросемечки" з Полтавщини,"Сад" з Дніпра" і наш перший хлібозавод".
 
3 DSC0893
 
Уже третій рік поспіль спонсором турніру виступає профспілка "Металургів" Дніпровського металургійного комбінату. "У секціях з греко-римської боротьби займається дуже багато дітей, чиї батьки працюють на нашому комбінаті. Тому керівництво профкому "Металургів" вирішило не стояти осторонь, а активно допомагати розвивати цей вид спорту. Ми надалі плануємо розширювати географію і збільшувати кількість учасників даного турніру. Маленьким спортсменам бажаю великих перемог, вдосконалення своєї майстерності", - сказав О.Нагорний.
 
2 DSC0880
 
Команди, складені з десяти гравців, боролися "стінка на стінку". За регламентом змагань кожен борець повинен був провести сутичку, що складається з двох періодів по півтори хвилини кожен. Для деяких вистачало і одного періоду, щоб довести свою перевагу. Змагання тривали майже шість годин. У підсумку збірна Кам'янського перемогла всі команди і впевнено посіла перше місце на турнірі. Призерами стали також спортсмени з Верхньодніпровська та Кременчука. Борці всіх команд отримали в подарунок великі пакети ароматних яблук, а також солодощі. Після підведення підсумків, Олег Нагорний вручив борцям команд-призерів подарунки, медалі, грамоти, кубки.