В Харкові відбувся чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед дорослих.

Потрібно зазначити, якщо звичайний Чемпіонат України проходить за ваговими категоріями 54 кг, 58 кг, 63 кг, 68 кг, 74 кг, 80 кг, 87 кг, +87 кг, то в Харкові чоловіки і жінки змагалися тільки у чотирьох олімпійських вагових категоріях (до 58 кг, до 68 кг, до 80 кг, +80 кг). Як повідомив тренер Кам`янської ДЮСШ № 3 Євген Свіжевський, його вихованець (а також тренера Юлії Свіжевської) майстер спорту України Владислав Дзоз став чемпіоном у суперважкій вазі. "Такого вже не було дуже давноу не те що у Кам`янському, а навіть в Дніпропетровській області, - розповідає Є.Свіжевський. - Влад провів два переможних поєдинки з бійцями вагової категорії понад 80 кілограмів. Спочатку він зустрівся з майстром спорту Данилом Ігнатієм (Харківська область). За рівного рахунку в основний час, перемогу 2:0 здобув у додатковому раунді. За абсолютно однаковим сценарієм відбувся і фінальний поєдинок проти майстра спорту міжнародного класу з Донеччини Андрія Гарбара".

Виграш на цих змаганнях, це гарний заділ для того, щоб поборотися за ліцензію попадання на Олімпійські ігри. "Але для цього потрібно дуже багато працювати у спортзалі та на змаганнях міжнародного класу. У 2022 році у нас заплановано за календарем велика кількість змагань Українського та міжнародного класу", - пояснив тренер.

Тренери висловлюють велику подяку депутату міської ради Сергію Миршавці та компаніъ "Мтс Бетон" за всебічну підтримку, надану при підготовці до відповідальних стартів та фінансуванні поїздки на Чемпіонат, а також за постійне меценатство у розвитку спорту у місті. 

ВІДЕО https://www.facebook.com/messenger_media?thread_id=1612913205&attachment_id=465873294887469&message_id=mid.%24cAABa9HrwO-mECMokZl914SeeNl9c