20 листопада, у ДЮСШ №4 відбувся XIX відкритий чемпіонат Кам'янського з тхеквондо (керугі, пумсе) серед усіх вікових груп – "Золотий даянг".

Секретар Кам'янської міськради Наталія Ктитарєва, депутати міськради Віталій Дідур, Наталія Чепченко, Сергій Ворожко та начальник міського центру "Спорт для всіх" Світлана Наволочка, які були присутні на відкритті чемпіонату, привітали учасників, тренерів і суддівський корпрус, а також побажали нових спортивних досягнень.

За нагороди (кубки, грамоти та барвисто оформлені тематичні медалі), окрім Кам`янських ДЮСШ № 1, 3, 4, а також спортклубів "Рума" та "Sport Star" боролися представники Дніпра (СК "Олімп"), Першотравенська (СК "Гедеон") ). Змагання проходили двома локаціями. У залі для тхеквондо в розділі "керугі" змагалися 145 бійців, а в залі для художньої гімнастики, вправи в "пумсе" демонстрували 54 спортсмени.

"Окрім цього, кожна локація розподілена на п'ять етапів, відповідно до медичних вимог. Таким чином ми зменшуємо кількість контактуючих людей, - розповідає президент Кам'янської федерації тхеквондо Олександр Кірпа. Серед титулованих спортсменів в змаганнях примає участь віце-чемпіон Європи серед кадетів Михайло Капуста (вагова категорія до 33 кг). Нинішній чемпіонат є для того ж Капусти, а також Архипа Шульженка (до 41 кг) та Кирила Ковдрі (до 48 кг) етапом підготовки до XXI міжнародного турніру, який через тиждень відбудеться в Австрії. Не завжди чемпіон України гарантує попадання на Чемпіонат Європи. Для цього він повинен ще мати і Європейський рейтинг. Наступного року ми плануємо взяти участь у чемпіонатах світу серед дорослих і серед кадетів. Тому стараємось випробовувати на таких ось міжнародних змаганнях. "Austria Open" етим і хороший, що
в ньому будуть бійці з Європи, Америки, Азії та Африки, тобто ми зможемо промоделювати чемпіонат світу, але у зменшеному вигляді. Та поїздки за кордон дорогі, не завжди це по кишені батькам спортсменів. І як завжди на допомогу приходить наш давній друг, депутат міської ради Сергій Іванович Миршавка та компанія "МТС-Бетон". Ось і цю подорож до Австрії він проспонсував, за що ми дуже вдячні йому. А у проведенні цьогорічного чемпіонату "Золотий даянг" допомогу надала громадська організація "Бджола".

В Україні близько десяти рейтингових турнірів. На один із них "Діти України", до Харкова, кам`янчани поїдуть 17 грудня. Там же пройдуть ще змагання з юніорських та дорослих олімпійських вагових категорій.

Колегія рефері на чолі із суддею національної категорії Аліною Крістєвою (3 дан, чорний пояс з тхеквондо) спрацювали на чемпіонаті "Золотий даянг" на високому професійному рівні. "У суддівській колегії працювали старші спортсмени нашого міста, які пройшли низку семінарів, здали тести і офіційно отримали суддівські розряди. Звичайно, під час чемпіонату вони не виступали, а лише судили як рефері або бічні судді", - пояснив О.Кірпа.

 

За підсумками чемпіонату в обох розділах найбільша кількість призових місць (81) дісталася тхеквондистам ДЮСШ №4. 28 призових місць у спортсменів ДЮСШ №1. На два місця менше у представників ДЮСШ №3.

Призові місця по "керугі":

1 - ДЮСШ №4 (28+15+15)
2 - ДЮСШ №3 (6+9+7)
3 - ДЮСШ №1 (5+10+4)

Призові місця по "пумсе":

1 - ДЮСШ №4 (10+7+6)
2 - ДЮСШ №1 (4+3+2)
3 - ДЮСШ №3 (1+1+2)

Найкращі спортсмени:

ДЮСШ №4

Шульженко Архип
Лантух Євген
Сумська Мілана
Орел Михайло

ДЮСШ №1

Діхтяр Данило
Приходько Дар`я
Бородай Костянтин

ДЮСШ №3

Макашенець Максим
Калита Роман
Бочка Павло

ФОТОАЛЬБОМ  https://www.facebook.com/photo/?fbid=2097673100391622&set=a.2097681413724124