DSC0127 тхеквондо
 
У Кам'янській ДЮСШ № 1 відбувся відкритий чемпіонат міста з тхеквондо ВТФ "Золотий даянг". За інформацією, наданою президентом Кам'янської федерації тхеквондо ВТФ Олександра Кирпою, змагання проводяться вже в шістнадцятий раз. "Сьогодні вперше в історії нашої федерації цей турнір проходить на базі ДЮСШ № 1. Величезна подяка директору цієї школи Олексію Павловичу Бурмі за надану можливість тут змагатися. Але хочу нагадати, що цей зал має славну історію. Саме тут на початку 90-х років під керівництвом Юрія Палька почало розвиватися тхеквондо в нашому місті", - сказав А.Кирпа.
 
 DSC0071 тхеквондо
 
На трьох даянгах за нагороди змагалися понад 150 бійців у всіх вікових групах. До нас в гості приїхали спортсмени із Запоріжжя, Дніпра і Кривого Рогу. Кам'янське було представлено трьома ДЮСШ, в яких є відділення тхеквондо. Серед спортсменів виступали діючі чемпіони України у своїх вікових категоріях, а також призери етапів Кубка світу. Примітно, що провідні старші тхеквондисти Кам`янського на цьому чемпіонаті працювали в якості рефері. Головний суддя змагань Юлія Безотосна, головний секретар Владлен Лобанов.
 
 DSC0138 тхеквондо
 
 DSC0140 тхеквондо
 
З ранку до вечора йшли безкомпромісні, часом дуже жорсткі поєдинки, що прикрасили цей особисто-командний чемпіонат. Бійці демонстрували часом просто неймовірну спритність, стрибучість, вміння досконало володіти своїм тілом. Серед шести команд перше місце вибороли спортсмени ДЮСШ № 4 - вихованці тренерів Олександра Кbрпи і Романа Курися (14 золотих медалей), на другому - тхеквондисти ДЮСШ №1 (11 золотих медалей, тренери В'ячеслав Сторчак, Андрій Стовбан, Катерина Миськів). Командна "бронза" у гостей із Запоріжжя, які відвезли додому 7 золотих нагород. Треба відзначити і гідний виступ команди кам'янської ДЮСШ № 3 - вихованців тренерів Юрія Палька, Юлії та Євгена Свіжевських (четверте командне місце). Відзначимо тих, хто не тільки стали чемпіонами, а й отримали спеціальні красиві кубки, як кращі спортсмени, продемонструвавши не тільки гаряче бажання перемогти, але і високу майстерність на даянгах. Це - Роман Фаль, Кирило Ковдря, Дмитро Мірошников (ДЮСШ №4, тренери О.Кирпа, Р.Курись), Ксенія Пальок, Дмитро Макаров (ДЮСШ №3, тренери Ю.Пальок, Ю. Свіжевська, Є.Свіжевський), Софія Коряк (ДЮСШ №1, тренер А.Стовбан).