DSC1028
 
П`ятнадцятий раз Кам`янське приймало учасників відкритого чемпіонату міста з тхеквондо ВТФ "Золотий даянг". І вчотирнадцяте ці змагання проводилися в Палаці тенісу імені Михайла Аношкіна.
 
Видовищність і динамічність, краса і пластичність поєднуються в тхеквондо, одного з найпопулярніших східних єдиноборств у світі. Не дивно, що лише воно серед цих єдиноборств має статус олімпійського виду спорту. А в нашому місті тхеквондо ВТФ входить до числа наймасовіших видів спорту, тому не дивно, що найбільше медалей для Кам`янського завоювали бійці ДЮСШ № 1, 3 і 4, де воно культивується.
 
 
Турнір "Золотий даянг" проходив в день, коли вся країна з жалобою згадувала про велику трагедію українського народу Голодомор тридцятих років. Про що нагадав під час виступу на церемонії відкриття змагань начальник відділу спорту та молоді департаменту з гуманітарних питань міської ради Анатолій Івашина. Змагання проводились під патронатом міського голови. Радник міського голови з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту Олег Орлов привітав присутніх від імені Андрія Білоусова і побажав бійцям провести турнір без травм, на високому рівні, показавши найкращі бійцівські якості. 
 
 DSC0983тх
 
Вперше про турнір "Золотий даянг" у нашому місті дізналися У 2003 році. Тоді до нас в гості приїхала всього лише одна команда. Першовідкривачами стали бійці з Харкова. Для місцевих тхеквондистів той "Золотий даянг" виявився дуже хорошим уроком. Адже майже всі призові місця дісталися гостям. Та це лише дало імпульс для вдосконалення майстерності господарям. Із року в рік вони вигравали все більше і більше медалей. У нас з`явилися свої майстри спорту. В 2017 році чимало наших учасників цього турніру добилися значних успіхів, як на аренах України, так і за кордоном. Та найголовнішою подією року, який завершується, став титул чемпіона Європи, який здобув Владислав Дзоз. 
 
Під час відкриття турніру президент міської федерації тхеквондо ВТФ Олександр Кирпа вручив подяки Владиславу Дзозу і його тренерам Євгену і Юлії Свіжевським. Посвідчення майстра спорту отримала Яна Петрова, а Дзоз Владиславу, Булавіна Руслану, Яцкову Марку, були вручені сертифікати на чорні паски з тхеквондо
 
Багато тхеквондистів, які починали виступати на перших турнірах, давно вже стали випускниками спортивних шкіл. Ярослав Швець після закінчення ДЮСШ № 4 вирішив продовжити працювати в рідній школі в якості тренера-викладача. Тепер молодий тренер передає досвід юному поколінню. На цьому турнірі другим призером став його вихованець, восьмикласник СШ № 13 Кирило Ковдря, який змагався в ваговій категорії 37 кг. 
 
У цьогорічному турнірі бійці, які представляли вісім команд з трьох областей України, показували свою майстерність на трьох даянгах в шести вікових групах. Після підведення підсумків головний суддя змагань Юлія Безотосна і головний секретар турніру Владлен Лобанов зафіксували, що в загальнокомандному заліку перемогу здобули бійці ДЮСШ № 4 з рекордним результатом - 21 перших, 27 других і 22 третіх місць. Призерами також стали команди Вінниці і Дніпровського "Штурму".
 
 DSC0977тх
 
"Золотий даянг" став етапом до більш крупних змагань, чемпіонату області. Відрадно нагадати, що на початку грудня він пройде в цьому ж залі. 
 
МІСЦЯ, ЗАЙНЯТІ КОМАНДАМИ
 
1 - ДЮСШ № 4 
2 - Вінниця
3 - СК "Штурм" (Дніпро) 
4 - ДЮСШ № 3
5 - ДЮСШ № 1
 
Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.