На Паризькій арені "Зеніт" 30 жовтня пройшов професійний турнір з "HEXAGONE ММА 2", в якому взяв участь боєць із Кам'янського Богдан Котловянов.

Вихованець тренера Костянтина Тимченка з клубу "Герц-ММА"-ДЮСШ №1, профбоєць Богдан Котловянов несподівано достроково (на 40-й секунді) програв 37-річному темношкірому французу Грегорі Бабене у поєдинку вагової категорії 84 кг.

Котловянов, як завжди почав із дистанційної розвідки. "Він викинув лівий хук. Але одночасно під цей удар пішов суперник і завалив проходом у ноги Богдана, взявши ситуацію під контроль у партері, - пояснив К.Тимченко. - Наш земляк спочатку віддав шию на "дартс", а потім вийшовши із нього заліз на "гільйотину". Тієї ж рукою, що сигналізувала про відміну на продовження поєдинку, треба було віджимати голову противника. І тоді б результат був би інший".

Про те, що Котловянов виступатиме у столиці найближчої літньої Олімпіади, тренер Костянтин Тимченко дізнався з інтернет-новин. "Для мене стала повною несподіванкою участь бійця нашого клубу в цьому турнірі, - каже К.Тимченко. - Про те, що Бодя битиметься наприкінці жовтня я не знав. У залі та на тренуваннях останні два місяці я його не бачив. Про якісну підготовку мова не йде. Рішення, як я розумію, Котловянов прийняв самостійно. Завдяки соціальним мережам в інтернеті його знайшли англомовні промоутери з країн Прибалтики. На жаль, у наш нелегкий час матеріальна складова взяла гору над духовною. Гадаю було запропоновано хороший гонорар. Всіх подробиць я не знаю. Богдан провів 19-й професійний бій і зазнав чергової поразки. Треба більше тренуватися. Всі знають, що Богдан страйковий боєць. Хоча останнім часом він "піднатиснув" з греплінгом. Але для ММА цього недостатньо".