В місті Шаля (Словаччина) 23 листопада пройшов бійцівський турнір Slovklima olymp gym fight night 3. В одному з поєдинків ММА взяв участь Богдан Котловянов, вихованець тренера Костянтина Тимченка із Кам`янського СК "Герць". Наш земляк бився у ваговій категорії до 84 кілограмів проти місцевого спортсмена Роланда Кембела. Це був шістнадцятий поєдинок у професійній кар'єрі Богдана.

"В своїй перемозі Богдан був упевнений як ніколи. Він навіть пообіцяв мені, що закінчить поєдинок достроково", - говорить тренер К.Тимченко.

В дебюті поєдинку спортсмени не ризикували і діяли акуратно, Але вже після першого обміну ударами, опонент Богдана перевів поєдинок в партер і потроху пробивав кам'янчанина.

Другий раунд почався в схожому стилі. Було видно, як 34-річний словак, раз по раз намагається повалити нашого спортсмена, щоб перевести бій у партер. Котловянов намагався діяти виключно в стійці. Кілька разів вдало потрапив в голову опонентові і Роланд Кембел опинився на канвасі. Богдан взяв його на задушливий ззаду і довів справу до логічного завершення. Перемога Богдана Котловянова в другому раунді і вигуки його тренера: "Так, перемога! Україна перемогла!"

 

 

"Наш план на бій спрацював і удача була на нашому боці. Богдан знав слабкі сторони Роланда. Так і вийшло як ми розраховували. У першому раунді віддали перевагу, щоб його вимотати. А вже в другому була використана його відкрита стійка для разючих аперкотів. Рефері після нокаутуючого удару не зупиняв бій, "тягнучи" словака як міг. Але Котловянов не розгубився, неабияк вимотавши суперника. Він вийшов на задушливий прийом, чим і завоював перемогу у другому раунді на другій хвилині п`ятдесятій секунді. Відзначу, що зараз ми маємо одну маленьку проблему. Нашу перемогу в Словаччині ніяк не хочуть заносити на професійний портал "Шердог". Використовують різні відмовки", - пояснив К.Тимченко.