DSC 1680 ММА
 
В міському парку культури і відпочинку 23 серпня пройшов II міжнародний турнір ММА пам`яті п`ятиразового чемпіона світу з кікбоксингу Віталія Лідовського, який в 23-річному віці після тяжкої хвороби пішов з життя.
 
В октагоні змагалися бійці з Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Павлограда, Кам`янського та зарубіжні гості. Організатором турніру виступила Кам`янська федерації ММА, яку підтримали міський голова Андрій Білоусов та політична партія "Бджола", а також директор Центрального парку Анна Самохвалова, громадська організація "Патріот-2015", бійцівські клуби "Герць-ММА", "Адреналін", міська ланка політичної організації "Батьківщина", магазин "Шоколад", волонтери УДА та компанія автозапчастин "Автодонор". 
 
DSC 1635
 
Церемонію відкриття турніру провів президент Кам`янської федерації ММА Антон Єрмашкевич. Він побажав спортсменам результативних поєдинків, а глядачам яскравих емоцій та гарного настрою, а також нагадав, що турнір пам'яті Віталія Лідовского вже став щорічним спортивним заходом.
 
Перед початком загань з показовою вправою виступила багаторазова переможниця чемпіонатів, Кубків України і міжнародних змагань з черлідингу Ярослава Богиня (тренер Альона Козинець, СК "Прометей").
 
Змагання проводилися за міжнародною версією козацького двобою. Обслуговували турнір судді міжнародної категорії Костянтин Тимченко та Євген Гобов. Глядачі шалено підтримували не тільки місцевих спортсменів. Віталій Лідовський переважно виступав у розділі К-1. Саме в цьому розділі в одинадцятому поєдинку зустрічався майстер спорту України з кікбоксингу Богдан Котловянов із Кам`янського клубу "Герць-ММА". Після двох трьоххвилинних раундів, які завершилися внічию, судді запропонували суперникам провести ще один раунд. Сильнішим в ньому виявився майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу з кікбоксингу Влад Кухарін з Павлограда. Свій перший міжнародний бій Віталій Лідовський виграв у представника Киргизстану. Тому ініціатори змагань запросили на турнір бійців з інших країн. Цього разу два спортсмена з Грузії провели поєдинки з кам`янчанами. На радість гостям, вони в них вийшли переможцями.
 
DSC 1954 Міро
 
Міро Ванадзе нокаутував суперника вже на другій хвилині. Як і минулого року, після поєдинку, піднявши свого суперника, Ванадзе зробив з ним коло пошани, а потім виконав танець лезгінка. Достроково отримали перемоги євген Ключников, Богдан Богодюк, Володимир Кожем`яка, Марк Зайцев, Гліб Хвалов, Кирило Шмирко.
 
 
УЧАСНИКИ ТУРНІРУ (першими вказані переможці)
 
до 66 кг - Ключников Євген ("Ягуар" Кривий Ріг) - Левицький Ілля ("Штурм" Дніпро) на 2 хвилині добиванням
 
до 38 кг - Богодюк Богдан ("Герць-ММА" Кам`янське) - Ільїн Володимир ("Тайкан" Нікополь) на 1 хвилині задушливим прийомом
 
до 61 кг - Юсупов Ільшан ("Вікінг" Нікополь) - Харитонов Яків ("Витязь" Дніпро)
 
до 70 кг - Кожем`яка Володимир ("Витязь" Дніпро) - Волга Дмитро ("Герць-ММА" Кам`янське) 2 хвилина 20 секунда
 
до 38 кг - Зайцев Марк ("Герць-ММА" Кам`янське) - Карнаух Денис ("Тайкан" Нікополь) 1 хвилина 30 секунда
 
до 62 кг - Жижикін Артем ("Герць-ММА" Кам`янське) - Ключка Роман ("Вулкан" Павлоград)  в третьому раунді 2:1
 
до 65 кг - Басов Олексій ("Ягуар" Кривий Ріг) - Касьян Данило (ДЮСШ № 1 Кам`янське)
 
до 50 кг - Хвалов Гліб ("Герць-ММА" Кам`янське) - Куделя Євген ("Тайкан" Нікополь) 1 хвилина 59 секунд задушливим прийомом "трикутник"
 
до 61 кг - Захаров Віталій ("Барс" Кривий Ріг) - Рябчий Євген ("Вулкан" Павлоград)
 
до 85 кг - Кухарін Владислав ("Шкіряна рукавичка" Павлоград) - Котлов`янов Богдан ("Герць-ММА" Кам`янське)
 
до 61 кг - Шмирко Кирило ("Азгар" Дніпро) - Єфімцев Дмитро ("Барс" Кривий Ріг) відмова секунданта в першому раунді
 
до 66,5 кг - Ванадзе Міро (Грузія) - Хашба Леонардо ("Вулкан" Павлоград) нокаут на 1 хвилині 49 секунді
 
до 77 кг - Мосіашвілі Зураб (Грузія) - Берковський Євген ("Герць-ММА" Кам`янське) відмова секунданта в першому раунді