DSC0638
 
Минулі вихідні на рингу Кам`янської ДЮСШ № 1 проводився перший чемпіонат Дніпропетровської области по боям UF MMA. Змагаючись в двох вагових категоріях (32 та 36 кілограмів) Богдан Богодюк, вихованець тренера клубу "Герць-ММА" Антона Єрмашкевича, провів чотири поєдинкі і у всіх достроково переміг. 
 
Потрібно нагадати, що кількома днями раніше на чемпіонаті Дніпропетровщини Б.Богодюк став переможцем у своїй віковій категороії. Там теж він провів чотири швидкоплинних поєдинки.
 
Десятирічний Богдан Богодюк навчається у другому ліцеї. За його словами заняття бойовими мистецтвами не тільки не заважає навчанню, а навпаки дисциплінує. "Я навчаюсь майже на відмінно. Заняття єдиноборствами дають змогу мені правильно розподіляти час, концентруватися на поставленних цілях, приймати зважені і миттєві рішення. Та головне прислухатися до порад старших товаришів, вчителів і батьків, - розповідає юний боєць. - Найбільше мені подобаються математика і фізкультура. Під час поєдинків я можу точно та швидко  прорахувати на якій відстані знаходиться суперник, з якою швидкістю  провести той чи інший прийом, яку силу прикласти для його виконання. Математика - це точність. А це головне для бійців не тільки східних єдиноборств, а і козацького двобою, боксу. Тому мрію після школи навчатись на програміста".
 
Хлопчина дуже серйозно та відповідально відноситься до занять спортом, не пропускаючи жодних тренувань. Тому і має такі хороші спортивні показники. "Кожного разу мотивую виступи своїми попередніми перемогами, - пояснює Богдан. - Я собі постави мету як мінімум двічі стати чемпіоном України. Коли стану дорослим, то буду займатися цим видом спорту професійно". 
 
Не нахвалиться своїм вихованцем і тренер Антон Єрмашкевич. "Богдана я ставлю іншим спортсменам за взірець по відношенню до своєї справи. Я бачу з якою жагою він проводить тренування, як ретельно засвоює той чи інший прийом. Якщо хлопець і надалі так натхненно буде працювати, то у нього велике спортивне майбутнє", - говорить тренер.