Чемпіонат Європи

З 27 по 29 квітня в Харкові проходив відкритий чемпіонат Європи з козацького двобою. На чотирьох майданчиках (в октагоні і на трьох татамі) Палацу спорту змагалися 540 бійців, які представляли Україну, Польщу, Вірменію, Азербайджан, Туреччину, Литву і Білорусь. В складі збірної нашої країни виступали десять спортсменів із Кам'янського.

Першим в октагон (клітку) вийшов наймолодший член збірної України кам'янчанин В'ячеслав Тимченко, який вже на 37-й секунді переміг суперника із Азербайджану. І всі наступні поєдинки йому вдавалося завершити достроково. Але у фіналі із-за сильної кровотечі з носа, лікарі заборонили продовження поєдинка. В результаті В'ячеслав Тимченко отримав срібну медаль. Його старший брат Станіслав абсолютно всі етапи пройшов після дострокових перемог і став чемпіоном Європи. Титули найсильніших бійців континенту також завоювали юні Софія Широбокова і Таїсія Удод, та досвідчені Євген Гобов і Антон Єрмашкевич. До речі, останні двоє виконали нормативи майстрів спорту. Срібними призерами стали Павло Слюсар, Владислав Зінченко, Євген Берковський. А Микита Синявський отримав "бронзу".

В подальших планах спортсмени клубу "Герць-ММА" будуть приймати участь в цілій низці професійних рейтингових турнірів із змішаних єдиноборств.

Текст Віктора КУЛЕНКА.