111d0b9a2f687a80ccfc741b8b9e75eacf0

 

Відкритий кубок Кам'янського з козацького двобою та турнір з греплінгу і К-1 Федерації комбат самозахист ІСО пройшли 29 січня на арені СК "Прометей". Спортивний захід було присвячено воїнам Української армії, які воювали і полягли на Сході України, захищаючи нашу землю.

Вперше в нашому місті відбулися поєдинки в октагоні (так званій восьмикутній клітці). У змаганнях брали участь 250 бійців з Дніпра, Кривого Рогу, Кременчука, Павлограда, Першотравенська, Тернівки, Верхньодніпровська, Вільногірська, Кам'янського. "Приблизно з такою кількістю учасників проводяться чемпіонати країни, - пояснив керівник Кам'янської громадської організації федерація козацького двобою Антон Єрмашкевич. - Ми об'єднали федерації різних бойових видів спорту, що дуже приємно. Більше 120 спортсменів представляють майже всі бійцівські клуби Кам'янського".

Юні козаки змагалися на двох татамі в розділах "борня-1" (де застосовувалася тільки ударна техніка), "борня-2" (ударна техніка з кидками, але без больових прийомів) і "борня-3" (дитячий ММА, де в правилах багато обмежень). В октагоні, який був розташований посеред спортивного майданчика бої проводили дорослі спортсмени з козацького ММА (розділ "Герць-3"). Паралельно проводився Кубок міста з комбат ІСО в двох розділах К-1 (в клітці) і греплінг (на татамі).

4443f8d4bc63e0c0e821ab40f54ff835e2d

Серед найтитулованіших спортсменів глядачі могли побачити неодноразових чемпіонів світу з клубу "Герц-ММА" братів Тимченко, В'ячеслава і Станіслава, бронзового призера світової першості Івана Вільхового, трьох чемпіонів України по комбату ІСО - Ігора Заводіліна, Владислава Андрущенко, Владислава Зінченко. Реноме переможця знову підтведив В'ячеслав Тимченко, який виступав в ваговій категорії 26 кг. Хлопчина першу схватку виграв достроково. Поєдинок закінчився вже на 58 секунді больовим прийомом на руку суперника. П'ятикласник колегіуму № 16 прокоментував його так: "Я тільки що провів свій перший поєдинок в 2017 році. Цей бій мені сподобався, тому що я вийшов в фінал, де буду змагатися з суперником із Кривого Рога". І фінальний бій наш земляк теж швидко виграв. Спортом триразовий чемпіон світу В'чеслав Тимченко почав займатися ще в дошкільному віці. "Бойовими мистецтвами я став займатися в чотири роки, - продовжив розповідь В.Тимченко. - Тренером являється мій тато, тому я з ним постійно знаходився в спортивному залі. Мені подобається, те що я можу виражати свій гнів в боях, а не у вуличних бійках. Цей вид спорта навчає бути мужнім чоловіком і не ухилятися від поєдинків".

В перерві між боями був проведений парад-відкриття турніру. Спортсмени вийшли під звуки відомого пісенного шлягера "Їхали козаки", якого написав минулого року наш земляк Кирило Момот і вишикувались в залі. В урочистій церемонії прийняли участь почесні гості. В "октагоні" розмістилися секретар міськради Олександр Залевський, радник міського голови з питань молоді і спорту Олег Орлов, голова департаменту молоді і спорту Анатолій Івашина, президент обласної спортивної федерації "Козацький двобій" Костянтин Тимченко, голова оргкомітету турніру Антон Єрмашкевич, представники громадських організацій "Патріот-2015", "Дія", "Сильні духом", суддівський корпус. Виступаючі наголосили, що Кубок об'єднав зовсім юних спортсменів і вже досвідчених бійців, хлопців і дівчат, та побажали їм успіху, перемог і миру.

2229b179b5c1c11d766bc58ac67b071358c

Голова обласного осередку Української спортивної федерації козацький двобій, майстер спорту України Костянтин Тимченко коротко розказав про розвиток цього виду єдиноборств в області і нашому місту. "В 2017 році для обласної федерації і нашого осередку ми взяли напрямок роботи подальшого розвитку козацького двобою, - говорить К.Тимченко. - За підсумками минулого року козацький двобій серед рейтингу неолімпійських видів спорту по Дніпропетровській області посів перше місце, набравши 51900 балів. Це результат спільної праці всіх осередків. Левову частку в нього внесено Кам'янським осередком. Я поставив свого учня Антона Єрмашкевича керівником Кам'янської федерації козацького двобою і дав йому завдання, щоб він почав працювати і проводити регіональний відбір на Кубок області. Антон мене приємно вразив проведеною роботою. І зараз ми можемо бачити як проходить відкритий кубок міста, де змагаються бійці з різних куточків Дніпропетровщини. Тут же проходить повноцінний відбір бійців в збірну Кам'янського для участі в кубку області. Потім пройдуть навчально тренувальні збори для команди. Кубок Дніпропетровської області відбудеться через місяць теж в Кам'янському. Там вже буде комплектуватися збірна нашої області для участі в Кубку України, який пройде в Сумах. А далі Київ прийме Кубок Європи, де переможцям та призерам будуть присвоєні звання майстрів спорту міжнародного класу і майстрів спорту України".

Поки спортсмени готувалися до поєдинків, глядачів розважав танцювальний колектив студії "Грація" (керівник Злата Козятник).

З самого ранку і до пізнього вечора змагалися бійці. Завоювавши 15 золотих і 8 бронзових медалей, перше місце зайняла команда "Герць-ММА". Друге і третє місця відповідно дісталися командам "Юність" і "Адреналін". Особисті кубки (скульптурки у вигляді борця і нокаутери-ударника) від організації "Патріот-2015" отримали: за кращий нокаут - Олександр Соколенко з Дніпровського клубу "Леон", який виступав у ваговій категорії 66 кг (він коліном нокаутував Олега Плотнікова) і за кращу техніку боротьби - Станіслав Тимченко (він виступав і став переможцем у двох розділах козацького двобоя і в розділі греплінг - комбат ІСО). Окремо кубок кращого бійця турніру отримав Євген Гобов. Женя, виступаючи у ваговій категорії 84 кг провів два поєдинки і обидва завершив достроково (Олександра Решетняка переміг задушливим прийомом, а у свого одноклубника з "Герць-ММА" Володимира Нечаєва виграв больовим прийомом на ногу).

33384d9ffd7e40b0c13cb49a6cd943303a2

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Фото http://www.5692.com.ua