DSC 0467

Вп'яте Дніпродзержинська ДЮСШ № 1 стала ареною проведення Кубку України з козацького двобою серед дорослих спортсменів. Паралельно тут же проходив чемпіонат країни серед юнаків і юніорів.

Перед змаганнями, які проводяться в розділах "Борня", "Герць", "Забава", за спортивні заслуги із рук секретаря міськради Олександра Залевського нагороди та посвідчення кандидатів в майстри спорту отримали найкращі бійці Дніпродзержинська. Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам'ять всім тим, хто віддав свої життя заради нової, вільної країни.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_230310121

Право підняти прапор України під звуки національного гімну було представлено одному з найкращих спортсменів Дніпродзержинська майстру спорту України Євгену Гобову.

Старт фестивалю дав Костянтин Тимченко, голова оргкомітету турніру, майстер спорту України, тренер дніпродзержинської команди "Герць". "Для нас ці змагання вже стали традиційними, - зазначив він. - Упевнений, що в цей важкий для країни час турнір сприятиме об'єднанню наших громадян, налагодженню спокою, ідейної витривалості. І хто, як не спортсмени, повинні довести це не на словах, а на ділі".

Головний суддя змагань, заслужений тренер України, президент Української спортивної федерації "Козацький двобій" Володимир Радіонов відзначив, що Дніпродзержинськ по праву вже вкотре приймає змагання такого високого рівня.

Окрім місцевих спортсменів, що представляли клуби "Герць", "Адреналін", "Гольфстрім", "Юність", свою майстерність показували також бійці з Києва, Сум, Запоріжжя, Одеси, Харкова, Полтави, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Мелітополя, Кременчука, Першотравенська, Верхньодніпровська, Вільногірська та інших міст. Всього ж змагалися близько двохсот спортсменів з 12-ти областей країни. Захоплюючі бої одночасно відбувалися на борцівському килимі, татамі і боксерському рингу. Атмосфера залу була наповнена спортивним азартом. Бійці рішуче боролися до переможного кінця, адже на кону стояли путівки на чемпіонат Європи, який незабаром відбудеться в Харкові. Кожен спортсмен, який ставав до двобою, отримував заряд бадьорості від групи підтримки. В нашому місті офіційно зареєстровані шість клубів, в яких займаються козацьким двобоєм близько трьох сотень бійців. Глядачі мали змогу побачити поєдинки за участю відомих бійців, першого українського чемпіона світу з козацького двобою Ярослава Нестерука та ще одного майстра спорту міжнародного класу Олександра Тітенко. Серед титулованих спортсменів були і наші земляки Борис Полєжай, Олег Мельник, Євген Гобов, Олександр Уланов, Світлана Гоцик, В`ячеслав і Станіслав Тимченко. Вони врешті і стали переможцями та призерами змагань.

Текст: Віктор КУЛЕНКО.