В Одесі пройшов відкритий літній навчально-тренувальний табір з філіпінського бойового мистецтва комбатан арніс, в якому взяли участь арнісадори з Одеської, Дніпропетровської області та міста Київ.

Як повідомив президент Української Федерації комбатан арніс майстер Євген Свіжевський (п'ятий дан) з Кам'янського, за три дні провели близько чотирнадцяти годин тренувального часу, розглянули та опрацювали аньо соло бастон, аньо дабл бастон, аньо дагу, еспада і дага базові зв'язки, блоки, удари, комбінації виконання на місці і в русі.

"Наші одеські друзі організували для учасників семінару тематичну екскурсію "Скандали, інтриги ... старої Одеси", це було дуже файно. Море, сонце, тренування, спілкування, відмінна компанія однодумців все це було в Одесі", - пише на своїй сторінці в Facebook Євген Свіжевський.

Add a comment

 

У Кам'янському 25-26 грудня пройшла планова атестація на чорні пояси по філіппінському бойовому мистецтву комбатан арніс. Атестацію приймав президент Української Федерації комбатан арніс Майстер Євген Свіжевський (п'ятий дан) з Кам'янського.

За повідомленням Є.Свіжевского, в перший день претенденти на чорні пояси показали свої знання та вміння в базовій програмі. А на наступний день - можливість протистояти будь-якій зброї з аналогічним озброєнням (одна палиця, дві палки, ніж, жердина, долонна паличка і т.п.) на різній дистанції. До цього дня бійці йшли більше п'яти років.

Тепер чорні пояси комбатан арніс перший лак (дан), крім Євгена Свіжевского, мають Наталія Дмитрієва, Олександр Виборний, Павло Місюра.

Хочеться відзначити, що в Кам'янському володарем чорного пояса в цьому бойовому мистецтві також є Олександр Кирпа (четвертий дан). Олександр свого часу перший арнісадор, який отримав чорний пояс по комбатан в Україні. Він довгий час був керівником цього бойового мистецтва в Україні.

Атестованих спортсменів в режимі онлайн-трансляції привітав президент Східно-Європейського співтовариства комбатан Старший Майстер Герман Мочалін (сьомий дан) з Латвії. До привітань приєднали також арнісадори Східної Європи і далекого зарубіжжя.

 

ВІДЕО ВРУЧЕННЯ ПОЯСІВ https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2dH4vrrUSBfsIjtELfUoBaEN88IjxbhMt6mYsBm7R1Vq8ckDI9wcgYNeg&v=eWiP4oYzTeU&feature=youtu.be

 


ДОВІДКА

Комбатан арніс - філіппінське бойове мистецтво, розроблене Ернесто Амадором Пресасом. У комбатан навчання починається зі зброї. Причиною цього є те, що в традиційній філіппінській культурі ніж і мачете є елементом повсякденного костюма як чоловіків, так і жінок. На руховій базі, закладеної при роботі з однією і двома палицями, будується навчання ножовому та рукопашному бою, роботі з підручними предметами, "секретній зброї" (наприклад, короткій паличці доло-доло), роботі з традиційною філіппінською зброєю. У класичну систему комбатан арніс входять: solo baston (одна палиця), doble baston (дві палиці), espada y daga (меч і кинджал), daga sa daga (ніж проти ножа), mano-mano (голі руки), жердина, доло -доло, дос пантос і трес пантос.

Add a comment

В Одесі 22-23 лютого пройшов традиційний навчально-тренувальний семінар з комбатан арніс.

Захід організував Сергій Толчинський - офіційний представник в Одеській області Української Федерації комбатан арніс. Як повідомив Майстер (5 лакан) кам`янчанин Євген Свіжевський, на семінарі були опрацьовані розділи комбатан арніс: Solo Baston (поліцейська техніка, обеззброєння, паліс стиль, хірадо), Double Baston (система блоків і атак, sinawali). УФКА висловлює подяку кам`янчанам Олександру Виборному, Андрію Сербіну, Магомеду Нугаєву, Наталії Дмитрієвій, які прийняли участь в цьому спортивному заході.

Add a comment

 

13 грудня в Кам`янській ДЮСШ № 4 Українська Федерація комбатан арніс провела інструкторський семінар та IV Кубок України.

Під час семінару атестаційний рівень комбатан арніс пройшли вісім спортсменів. Десятий рівень подолали Олександр Виборний, Павло Місюра, Артем Меркулов; дев`ятий - Наталія Дмитрієва; шостий - Сергій Толчинський; п`ятий - Максим Виборний; другий - Нуга Магомедін та Андрій Сербін.

Завершився день змаганнями Кубку України. Перше командне місце зайняла Дніпропетровська область. Друге і третє відповідно - представники Черкаської і Одеської областей. В індивідуальних поєдинках троє кам`янчан стали призерами. Перше місце посів Олександр Бовть. Другим став Андрій Сербін. "Бронза" дісталася Максиму Виборному.

 

Add a comment
 
 
У Кам'янській ДЮСШ № 4 два дня проходив Кубок України з комбатан арніс. У змаганнях з цього філіппінського бойового мистецтва взяли участь 15 спортсменів з Львівської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Дніпропетровської областей та міста Київ. Бійці працювали в двох категоріях: "Baguhan", де виступали новачки, які використовують м'який бостон і в захисній амуніції, і "Abante" - для більш досвідчених спортсменів. За підсумками Кубка України перше командне місце дісталося господарям змагань, які представляли Дніпропетровщину. Другими були столичні бійці, третіми представники Харківщини.
 
На другий день відбувся інструкторський семінар на тему "Робота з різною зброєю на різних дистанціях". Його проводили Майстер Євген Свіжевський, Гуро Юрій Галась (Львів), Гуро Максим Демчик (Київ).
 
Переможці Кубка України
 
Розділ Baguhan "C" зріст  понад 180 см - Максим Виборний (Кам`янське)
Baguhan "OPEN" - Наталя Дмитрієва (Кам`янське)
Baguhan "OPEN" - Андрій Сербін (Кам`янське)
Abante "B" зріст до 180 см - Євген Мороз (Харківська обл.)
Abante "С" зріст понад 180 см - Олександр Виборний (Кам`янське)
Abante "OPEN" - Максим Демчик (Київ)
 
Загальнокомандний залік
 
1 - Дніпропетровська область
2 - Київ
3 - Харківська область
Add a comment