Поєдинок Свіжевський Галас

В спортзалі СШ № 31 з 14 по 16 грудня проходив перший відкритий чемпіонат Кам'янського з комбатан. Паралельно відбувся і другий кубок України з цього філіпінського бойового мистецтва.

Як повідомив організатор змагань керівник комбатан України, Майстер Євген Свіжевський (п`ятий лакан), до нас в гості завітали 15 спортсменів зі столиці та Київської, Львівської, Харківської, Хмельницької, Черкаської і Дніпропетровської областей. Кам'янське представляли 10 бійців. "Нинішні змагання відзначають круглу дату - десять років, як в нашому місті існує федерація комбатан, - розповідає Є.Свіжевський. - Спочатку ми тренувалися і проводили змагання самі. А коли коли досягли певного рівня, то почали розповсюджувати свою майстерність дальше. І майже весь час і тренування, і змагання проводимо на базі СШ № 31. Хочу нагадати, що і перший кубок України з комбатан проводився тут минулого року. Сьогодні будуть змагатися майже всі (за виключенням одного бійця, який захворів, - прим. автора) місцеві спортсмени. Тут же свою майстерність буде показувати переможець минулорічного кубку України львівянин Gyru Юрій Галас у якого чорний пояс (другий лакан)".

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_250287213 

На відкритті змагань з привітальним словом виступила директор комунального закладу "Спорт для всіх" Світлана Наволочко і вручила два бійцівських шолома. А керівник комбатан України Євген Свіжевський відзначив подяками спонсорів:: Творчу студію "МоМаковка" (промоутер Вейхт Юлія, художник Демиденко Олександра); СТО "SHERIFF" (представники Андрій Шульга, Віталій Бєлих); компанію "AQUADIOL" (директор Олег Кочетов). Слова вдячнрсті були сказані на адресу міського голови Андрія Білоусова, його радника з питань спорту і молоді Олега Орлова, завідувача сектором спорту департаменту з гуманітарних питань міськради Анатолія Івашини, директора СШ № 31 Ірини Третяк.

 

Свіжевський вручає подяки

Перед початком змагань Євген Свіжевський і Юрій Галась провели в легкій захисній екіпіровці (тільки шоломи і рукавички) показовий двохраундовий поєдинок (по хвилині кожен).

В перший вечір пройшли 18 поєдинків. Бійці працювали в двох категоріях: "багухан", де змагалися новачки, використовуючі м'який бостон (палка) і в захисній амуніції (робота ведеться палкою і удари дозволені тільки по рукам і ногам) і "абанете" (тут вже дозволяється бити по голові і по корпусу).

Видовищно пройшов бій між представницями Дніпропетровщини і Харківщини. Головний суддя змагань Сергій Потапчук констатував, що перемогла домогосподарка з Кам'янчанського Наталка Дмитрієва.

"Взагалі я кандидат в майстри спорту з волейболу, 15 років тренувалася у Віталія Серьогіна, - посміхаючись розповідає Наталка. - Старша дочка ходила на тхеквондо до Олександра Кирпи. Одного разу я попрохала порадити чим мені зайнятися. Він запропонував хапкідо, яке вів Євген Свіжевський. Рік позаймалася цим видом єдиноборства, а потім перейшла на комбатан. Нічого страшного не побачила, все реальне, цікаве. Мені подобаються і змагання, і те що дружній колектиів, і те що суперовий тренер".

Дмитрієва

За підсумками Кубку України перше командне місце дісталося господарям змагань. Другими були львів'яни, третіми представники міста Ізюм, що в Харківській області.

Нагороди

В індивідуальному заліку вісім кам'янчан стали призерами.

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Дмитрієва Наталка
Чернов Дмитро
Шевченко Владислав
Виборний Олександр
Меркулов Артем

ДРУГЕ МІСЦЕ

Сербін Андрій
Бовть Олександр
Верижников Олексій

Текст Віктора КУЛЕНКА.