DSC0395
 
З 19 по 21 квітня в Харківському спорткомплексі ХТЗ пройшов чемпіонат України з кікбоксингу (версія WPKA) серед дітей, юнаків, юніорів, дорослих. Всього в поєдинках брали участь понад шістсот бійців з 19 регоінах країни. Вісім бійців Кам'янської ДЮСШ "Металург" завоювали золоті та срібні медалі.
 
Як повідомив Заслужений тренер України Олександр Аліфардовіч Панібудьласка з Кам'янського клубу "Зевс", що входить до складу ДЮСШ "Металург", наші спортсмени місяць тому вже брали участь в аналогічних змаганнях в столиці України, але за версією ISKA. "Зараз наш клуб виступає вже за двома версіями. Так як по WPC ми забрали всі золоті медалі на чемпіонатах світу і Європи, то тепер освоюємо нові напрямки, підкоряючи нові вершини, - розповідає О.Панібудьласка. - Минулий чемпіонат України був в нинішньому році завершальний . Хлопці показали прекрасну техніку і серед 19 областей країни зайняли друге місце. Я, як президент обласної Федерації кікбоксингу, представляв збірну команду Дніпропетровщини, в якій виступали 39 бійців з Дніпра, Вільногірська та Кам'янського. Наше місто представляли вісім бійців з ДЮСШ "Металург" (директор Т.Котова). У Харкові відбулися рідкісні випадки, коли спортсменів, я як тренер, допускав до виступів відразу в трьох розділах. Це жорсткий стиль на рингу (фул і лоу-контакти) і легкі стилі на татамі (семі і лайт-контакти). У кожній ваговій категорії шестеро хлопці зайняли перші місця, а двоє стали другими (серед дітей). Навіть наш найменший боєць восьмирічний Гнат Пузанов завоював дві золоті медалі. Член збірної України майстер спорту Владислав Бігун двічі отримав перші місця. На рахунку кандидатів в майстри спорту Валентина Клинова три нагороди найвищого ґатунку, Мирослава Піскуна два "золота". Також медалі найвищої проби у першорозрядників Данила Чехлатого і Олександра Гречанова. Хлопцям було звичайно важко, коли ти б'єшся на татамі, не встиг отямитися, як тебе викликають вже в ринг. Закінчивши там виступати і трішки зробивши перепочинок, знову в бій. Не всі можуть витримати такий темп. Але моральний рівень підготовки наших хлопців відповідає найвищим стандартам. Тому ми і отримали такі прекрасні результати. Чим я залишився дуже задоволений. Я бачу що ми просуваємося вперед, в потрібному напрямку".
 
 DSC0372
 
Вихованці заслуженого тренера розуміють все покладене на них завдання, тому намагаються не підводити свого коуча. Тренуються, викладаючись на всі сто відсотків. Тому що знають, що лише великими труднощами можна досягти найвищих результатів.
 
"З малюками я працюю годину-півтора і через день. З дорослими бійцями щодня (крім вихідних) проводжу двогодинні тренування, - пояснює тренер. - Під час літніх канікул ми будемо брати участь у всіляких турнірах. Плануємо поїхати до Львова і Чернігова. Будемо намагатися тримати себе в формі. А восени нас чекають чергові календарні кубкові змагання".
 
Велику підтримку тренеру і спортсменам надають їх друзі і, в деякій мірі, партнери - профспілковий комітет "Металургів". "Я дуже радий, що наші спортсмени, які входять до складу ДЮСШ "Металург", домоглися таких значних успіхів у кікбоксингу. З свого боку ми надаємо, і в подальшому будемо надавати всіляку підтримку. Молодим спортсменам бажаю показувати тільки високі результати", - сказав голова профспілкового комітету "Металургів" ПАТ ДМК Олег Нагорний.
 
 DSC0415
 
Тренер Олександр Панібудьласка переживає зараз найважчі часи. Першого березня на сесії міської ради було прийнято рішення про виділення клубу "Зевс" нового приміщення. "Для нас перше березня тепер щорічно буде вважатися святом. Треба віддати належне і висловити величезну подяку міському голові Андрію Леонідовичу Білоусову, який з увагою поставився до нашої проблеми і вирішив її позитивно. Ми зараз переїжджаємо в інше приміщення, в якому до його ремонту поки неможливо проводити тренувальний процес. І тим не менше, до наступного навчального року у нас вже буде свій дах над головою. А ми вже постараємося віддячити медалями, які завоюємо на різних турнірах", - зазначив О.Панібудьласка.