У Кам'янському стартувала навчально-тренувальна Зимова Школа Дніпровського бранчу з кіокушин-кан карате.

У готелі "Олімпія" 4 лютого для засобів масової інформації відбулася прес-конференція з керівником Кам'янської федерації кіокушин-кан карате Євгеном Колішевським, одним з її провідних тренерів Олександром Наконечним, керівником Дніпровського бранчу шиханом Андрієм Щигольовим (чорний пояс, 5 дан), а також гостем із Вірменії п'ятикратним чемпіоном Європи (2011, 2012, 2017, 2018, 2019), чотириразовим чемпіоном світу (2015, 2017, 2019, 2021), чемпіоном Євразії (2013) Артуром Арашуняном.

"Карате завжди було дуже розвиненим видом спорту в нашому місті. Ми представляємо кіокушин-кан карате Дніпровський бранч. Двічі на рік проводяться літня та зимова Школи. Вперше зимова Школа пройшла у 2018 році, - розповідає Є.Колішевський. - Сам собою триденний захід насичений, з дуже широкою програмою: тренування з бойової техніки, стандартизації класичної техніки. Обов'язково проходить суддівський семінар. А фіналом стає іспит, під час якого учні складають тести на кю та пояси".

Минулого року, тоді ще триразовий чемпіон Європи, Артур Арашунян уже був у гостях у Кам'янської федерації кіокушин-кан карате. Він провів тренувальні заняття з бійцями. І цього разу Артур Арашунян покаже уроки з бойової підготовки. А тренування з класичної техніки та суддівський семінар проводитиме шихан Андрій Щиголєв. "Цього року ми вирішили знову запросити Артура до нас у гості. Але це не означає, що він приїхав, щоб з ним пофотографувалися. Ми написали йому технічне завдання, він як фахівець вивчив його і тепер дає матеріал, допомагаючи нам розвивати бойову техніку, тому що він насамперед фахівець саме за нею", - пояснив Є.Колішевський.

Не всі відомі спортсмени стають такими ж великими тренерами. Не всі можуть грамотно передати свій досвід молодим бійцям. А випадок з Артуром Арушаняном каже, що він зміг стати не лише топовим бійцем, а й чудовим тренером. Минулого року дев'ять його вихованців здобули титули чемпіонів та призерів Чемпіонатів Європи та Кубка світу. У 2021 році сам Арашунян став вчетверте чемпіоном світу. "А тепер поставив перед собою чергову мету - стати п'ятикратним чемпіоном світу", - посміхаючись, сказав Артур Арашунян, показавши п'ять пальців, зігнутих у кулак. Гість із сонячної Вірменії зазначив, що сьогодні, вже на першому тренуванні, він побачив в очах у хлопців іскру бажання поспарингувати. І навів порівняльний приклад з бійцями-кавказцями, яким краще побитися, ніж проводити показові технічні вправи. "Якщо минулого року ваші хлопці просто відпрацювали тренування, то зараз я побачив і в їхніх очах блиск та бажання провести справжні поєдинки. Головне знайти правильну мотивацію та настроїти психологічно спортсменів", - прокоментував Артур.

Розмова між журналістами та організаторами навчально-тренувальної школи вийшла досить цікавою та пізнавальною. Крім питань, що стосуються тренувальних процесів, були обговорені теми психології бійців, морально-етичних якостей, а також особистого життя виступаючих.