У Кам'янському, 28 листопада були проведені технічний семінар та екзаменаційні тести з кіокушин-кан карате.

Традиційно іспит приймає комісія під керівництвом національного представника міжнародної організації кіокушин-кан карате-до, Андрія Щиголева (5 дан). До складу комісії увійшли Денис Шишков (3 дан), Євген Колішевський (3 дан), Сергій Радівілов (2 дан), Олександр Наконечний (2 дан), Руслан Наконечний (2 дан), а також асистенти Максим Козаченко (1 дан), Сергій Кірюхін (1 дан), Інна Касумова (1 дан). Іспит, в якому взяли участь понад 300 вихованців Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, проводився в оновленому баскетбольному залі спортивного комплексу "Прометей". Практично всі учасники успішно склали свої екзаменаційні тести.

Іспит розпочався з вручення в урочистій обстановці чорного поясу Євгену Ткаченку, вихованцю Олександра Наконечного. Свій іспит на чорний пояс Євгеній склав у липні цього року під час літньої школи Дніпровського бранчу. Своїм прикладом Євген Ткаченко продемонстрував, що карате успішно можуть займатися не лише діти, а й дорослі.

"Думка про те, що карате цікаве виключно для дітей помилкове. Практика показала, що кіокушин-кан карате цікаво як дітям, так і дорослим. Це наочно видно під час зимових та літніх навчально-тренувальних шкіл Дніпровського бранчу, коли з'їжджаються підвищувати свій технічний рівень каратисти усіх вікових категорій", - наголосив Андрій Щиголев.

Традиційно під час іспиту каратистам необхідно продемонструвати знання класичної та бойової техніки, а також рівень фізичної підготовки. За результатами іспиту вихованці одержують відповідну кваліфікацію та право носити пояс певного кольору. Кожен вихованець, за умови сумлінного ставлення до занять та безперервності тренувального процесу, може протягом 6-8 років дійти від білого до чорного пояса. У кіокушин-кан карате право складати іспит на чорний пояс отримують особи, які досягли 16 років.

"Насамперед хочеться подякувати всім вихованцям та батькам, які, незважаючи на усі несприятливі фактори, продовжують займатися карате і не зупиняються на досягнутих результатах. Також велике спасибі начальнику міського управління молоді та спорту Едуарду Коряку та директору спортивного комплексу "Прометей" Анатолію Івашині за підтримку та розуміння важливості створення умов для забезпечення безперервності тренувального процесу та спортивної діяльності"- розповів Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате.

"Було дуже приємно приймати іспит у таких комфортних умовах. Відреставрована баскетбольна зала і загалом увесь комплекс спортивного клубу "Прометей" може викликати лише захоплення, - поділився своїми емоціями Андрій Щиголев. - Мені доводиться проводити семінари та приймати іспити у різних містах України. Я можу впевнено сказати, що не кожне місто може похвалитися наявністю аналогічного сучасного спортивного комплексу".