У Кам'янському, 22-23 травня пройшли технічний семінар і екзаменаційні тести з кіокушин-кан карате.

В іспиті взяли участь 300 вихованців, з яких 102 атестувалися вперше. Семінар та іспит проводилися під керівництвом національного представника в Україні міжнародної організації кіокушин-кан карате-до шихана Андрія Щиголева (5 дан). У складі екзаменаційної комісії працювали: Євген Колішевський (3 дан), Денис Шишков (3 дан), Сергій Радівілов (2 дан), Олександр Наконечний (2 дан), Руслан Наконечний (2 дан), Дмитро Плахотник (1 дан), Максим Козаченко (1 дан), Сергій Кірюхін (1 дан), Інна Чуйко (1 дан).

 

На думку керівництва Кам'янської федерації кіокушин-кан карате саме іспит мотивує дітей вивчати карате у повному обсязі. Перший іспит вважається посвятою у каратисти.

З урахуванням карантинних обмежень, пов'язаних з поширенням вірусу COVID-19, іспит довелося проводити у три етапи. На першому етапі тести здавали тільки новачки, для них цей день вважається посвятою у каратисти. Всі новачки-кандидати свій перший іспит здали успішно. Під час другого етапу тести здавали власники білих і помаранчевих поясів. На третьому етапі тестували вихованців з кольоровими поясами. Екзаменаційні вимоги до кандидатів на кольорові пояси завжди вище і суворіше, ніж до новачків, ось чому деякі вихованці не склали свої іспити. Кандидатам, які здали іспит умовно необхідно протягом місяця виправити помилки і повторно здати необхідний розділ своєму тренеру у присутності вихованців секції. Кандидатам, які іспит не склали, доведеться складати іспит повторно. Згідно екзаменаційної програми вихованці повинні продемонструвати свої знання і здібності у розділах: класична техніка, ката, фізична і бойова підготовка. Після успішного складання іспиту кожен вихованець отримує сертифікат і право носити відповідний кваліфікаційний пояс.

Підводячи підсумки іспиту, шихан Андрій Щиголев нагадав учасникам: "Пояси і сертифікати неможливо купити їх потрібно заробити. У Кам'янській федерації є хороша традиція напередодні іспиту організовувати технічний семінар. Це дає можливість стандартизувати техніку і виправляти помилки. Під час технічних семінарів ми також маємо можливість розширювати свої знання з усіх розділів, які є в кіокушин-кан карате. Більшість версій кіокушин карате сьогодні культивують тільки спортивний розділ (змагальну техніку). Ми намагаємося дати нашим вихованцям можливість вивчати карате, як багатогранне бойове мистецтво".