11 лютого в Кам'янському стартує навчально-тренувальна Зимова Школа Дніпровського бранча по кіокушин-кан карате.

Напередодні в НеКафе "WONDERLAND" для засобів масової інформації відбулася прес-конференція з керівником Кам'янської федерації кіокушин-кан карате Євгенієм Колішевським, одним з її провідних тренерів Олександром Наконечним і гостем з Вірменії триразовим чемпіоном світу, п'ятиразовим чемпіоном Європи Артуром Арушаняном.

"Зимова школа - це щорічний захід, який в нашому місті почали проводити з 2018 року, - розповідає Є.Колішевський. - У ній беруть участь члени федерацій і клубів різних регіонів України, що представляють версію кіокушинкан Дніпровського бранча (керівник шихан Андрій Олегович Щиголєв). Сам по собі захід дуже насичений, з дуже широкою програмою: тренування по бойовій техніці, тренування по стандартизації класичної техніки, обов'язково проходить суддівський семінар. А фіналом стає іспит, під час якого учні здають тести на кю і чорні пояси. цього року чотири бійці подали заявки на чорний пояс. Учасники табору мають можливість в процесі занять відвідувати басейн".

В цьому році тренування по бойовій підготовці пройдуть під керівництвом чемпіона світу і Європи Артура Арушаняна. Тренування по класичній техніці і суддівський семінар буде проводити шихан Андрій Щиголєв.

Переглядаючи відеобої Артура Арушаняна, що виступає на світовому рівні, керівники Кам'янської федерації кіокушин-кан карате вже були заочно знайомі з топовим бійцем. "Якось прийшла інформація, що Артура запросили наші колеги з Дніпра з робочим семінаром. Ми вирішили скористатися можливістю зустрітися з ним. Зібрали команду і прийняли також участь в семінарі. Отримали дуже приємне враження від його відкритості і ерудиції. Він доносе все в доступній формі, тренування дуже різноманітні і цікаві. На татамі за допомогою його так званих "фішок" можна вигравати. Артур демонструє те, чим бере на топових татамі. Після відвідування двох семінарів за участю Арушаняна, у нас народилася ідея запросити його в наш зимовий табір. Переговори почали ще в торік. Потім з'явилися побоювання, що все може зірватися через закриття кордонів у зв'язку з карантином, плюс через складну політичну ситуацію в Вірменії. Але в підсумку все благополучно завершилося і нас завтра чекають чотири захоплюючих заняття", - пояснив тренер Олександр Наконечний.

Артур Арушанян на українській мові (читаючи з листка, щоб не помилитися) подякував запрошуючу сторону в особі керівника Кам'янської федерації кіокушин-кан карате Євгена Колішевського. "Мені дуже приємно перебувати у вас в Україні. Тут відкриті люди, з якими дуже легко і цікаво спілкуватися, - каже Артур Арушанян. - Провівши вже два семінари в Новомосковську, я був здивований, що люди старше мене за віком або трохи вище поясом, сприймали абсолютно безболісно цю різницю. Хоча за час проведення аналогічних семінарів у інших країнах були випадки, коли люди не завжди такі уроки сприймали нормально".

Не всі відомі спортсмени стають такими ж великими тренерами. Не всі можуть грамотно передати свій досвід молодим бійцям. А випадок з Артуром Арушаняном каже, що він зміг стати не тільки топовим бійцем, але і відмінним тренером. Гість з сонячної Вірменії пояснив, що буде показувати ті уроки, які викладає своїм учням в Єревані. А серед них чимало переможців і призерів чемпіонатів Європи. Артур мріє, щоб кіокушин-кан карате став олімпійським видом спорту і його учні займали високі місця на Іграх.

Журналісти під час невимушеної бесіди з організаторами і гостем нашого міста змогли задати свої питання і отримати досить вичерпні відповіді. Після прес-конференції відбулася фотосесія.