Збірна Кам`янського з кіокушин-кан карате повернулася з традиційного турніру "Кубок княгині Ольги", завоювавши друге місце в командному заліку.

Відкрита першість "Кубок княгині Ольги" проводилося в перший день березня поточного року в місті Ірпінь (Київська область). Ці змагання проводяться більше десяти років, перший турнір відбувся в 2007 році. "Кубок княгині Ольги" завжди проводиться напередодні 8 березня, тому що спочатку замислювався, як національний турнір для дівчаток, дівчат і жінок з усієї України. В останні роки на цих змаганнях ввели категорії для хлопчиків і юнаків.

У 2020 році, в змаганнях "Кубок княгині Ольги" в розділі "куміте" взяло участь 460 спортсменів з різних версій кіокушин карате. На турнір приїхало 24 команди з тринадцяти міст України. Великий інтерес з боку різних версій кіокушин був обумовлений тим, що навесні в Україні відбудеться низка змагань міжнародного рівня. Швидше за все, що багато команд розглядали "Кубок княгині Ольги", як підготовчий турнір для своїх фаворитів. Традиційно на цих змаганнях розігрувався командний кубок за результатами загальнокомандного виступу серед жіночих категорій. Команда Кам'янської федерації кіокушин-кан карате за результатами виступу зайняла друге місце. У минулому, починаючи з 2017 року, каратистки Кам'янського щорічно завойовували на цьому турнірі третє командне місце.

"Турнір "Кубок княгині Ольги" є хорошим стартовим майданчиком для каратистів, які бажають активно виступати навесні на всеукраїнських і міжнародних турнірах. Особливу цінність цей турнір представляє для жіночих категорій, другого такого турніру в Україні поки немає, - розповів Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате. - Багато команд привезли сюди своїх фаворитів для того, щоб перевірити їх напередодні міжнародних турнірів. Команда Кам'янського успішно пройшла відбіркові бої, але в фіналі нас чекали сильні суперники і дуже складні поєдинки. У наших спортсменів був високий рівень фізичної підготовки, але через тактичні помилки багато хто не зміг стати переможцями. На цих змаганнях ми зайняли друге командне місце, я впевнений, якщо ми зробимо правильні висновки і колективно попрацюємо над тактичними недоліками, то в наступному році наша команда може посісти перше місце".

Команда Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, що складалася з 20 каратистів (13 дівчат, 7 - юнаків), посіла два перших, шість других і два третіх місць.

 

ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНИ

 

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Гунько Вікторія (тр. Р.Кашира)
Бєлка Анна (тр. Р.Наконечний)

ДРУГЕ МІСЦЕ

Сьомушкіна Ірина (тр. О.Вестя)
Порошенко Поліна (тр. Р.Кашира)
Копьонкіна Мілана (тр. Р.Кашира)
Хмелінський Роман (тр. Є.Колішевський)
Бреславець Ярослава (тр. Є.Колішевський)
Оплаконець Софія (тр. Є.Колішевський)

ТРЕТЄ МІСЦЕ

Неклеса Катерина (тр. ЄКолішевський)
Пляченко Євгенія (тр. Р.Кашира)