2ПРИЗЕРИ КАМЯНЧАНИ
 
На базі спортивного комплексу "Futsal Arena FMF" молдавського міста Чореску 18 листопада пройшов XVII абсолютний чемпіонат Європи з кіокушин карате (IKO) серед чоловіків та жінок. За чемпіонський титул боролися понад 500 спортсменів з 27 країн Європи. Організаторами змагань виступили Міжнародна організація кіокушинкайкан, національна спортивна федерація Karate Kyokushinkaikan IKO of Moldova.
 
Як повідомив тренер Олексій Удовицький, до складу збірної України увійшли найсильніші спортсмени Кам'янської спортивної федерації кіокушин карате, переможці відкритих кубків України і Європи Вероніка Почапська, Вікторія Абрамова, Аліна Пензякова і Данило Сухорук.
 
"Слід зазначити, що на змагання такого рівня допускаються лише спортсмени, які підтвердили свій високий рівень і є чинними чемпіонами з карате. Тому суперниками наших спортсменів були призери чемпіонатів Польщі, Молдови, Румунії, Росії, - розповідає А.Удовицький. - Але не дивлячись на високий професійний рівень супротивників, наші земляки проявили стійкість, впевненість, волю до перемоги і привезли в Кам'янське дві "бронзи" і "срібло". Друге місце в розділі "куміте" зайняв Данило Сухорук, який провів чотири бої з суперниками з Румунії, Росії та Молдови. Бронзовими призерами чемпіонату стали Вероніка Почапська і Аліна Пензякова. Їх суперницями були каратистки з Польщі, Росії та України".
 
Крім цього, наші спортсменки також взяли участь в змаганнях по "ката". З дванадцяти заявлених команд, спортсменки Кам`янського (В.Абрамова і В.Почапська) отримали високу оцінку суддів і, випередивши спортсменів з Болгарії, Франції та Угорщини, зайняли почесне п'яте місце.