Каратисти люблять тренуватися на Чорному морі
 
 
З 24 по 30 червня на березі Чорного моря пройшов тренувальний табір Кам’янської федерації кіокушин-кан карате, в якому взяло участь майже 100 спортсменів. Літній табір був традиційно організований на базі дитячого оздоровчого табору "Морська хвиля" (www.vizit.travel).
 
ЖИТТЯ В ТРЕНУВАЛЬНОМУ ТАБОРІ ЛЕТИТЬ І МЧИТЬ
 
Життя учасників табору з кіокушин-кан карате насичене не лише тренувальними заняттями, а й іншими творчими та культурними заходами. Протягом усього дня з дітьми активно працюють як тренерський склад, так і відповідальні вожаті. Звичайний день каратистів завжди починається з ранкової пробіжки, після чого тренування чергуються з відпочинком на пляжі, творчими заняттями, конкурсами, дискотеками і кіно-вечорами. Завдяки постійній зміні активної діяльності діти не помічають, як пролітають дні, і не встигають занудьгувати.
 
ТРЕНУВАЛЬНИЙ ТАБІР ДОПОМАГАЄ РОСТИТИ НОВИХ ЧЕМПІОНІВ
 
Протягом тренувального табору проводиться близько 20 занять з карате, кожне з яких спрямоване на досягнення конкретної мети. Тренування з дітьми проводяться вранці, вдень і ввечері. Але для дітей старше 10 років, окрім денних занять, є й нічні тренування. Нажаль, через погодні умови в цьому році нічні заняття довелося скасувати. Традиційно всі вихованці діляться на вікові групи, з якими працюють закріплені інструктори. Для того, щоб учні й тренери не втомлювалися один від одного, щодня відбувається зміна інструкторського складу. Такий підхід допомагає вихованцям особисто познайомитися з усіма тренерами федерації, а також з різними методиками викладання. В цьому році з вихованцями працювали інструктори: Євген Колішевський, Роман Кашира, Сергій Радивілов, Олександр Наконечний, Руслан Наконечний, Максим Козаченко.
 
"Перед тим, як їхати в літній тренувальний табір, ми завжди підводимо підсумки виступів на змаганнях і аналізуємо системні помилки наших вихованців, після чого формуємо цілі та завдання тренувань. У тренувальному процесі немає і не може бути однакових підходів і способів досягнення результату. Кожен інструктор самостійно продумує програму своїх занять. З одного боку, це дає можливість тренерському складу федерації обмінюватися методиками, знаннями і досвідом, з іншого боку, це дає більше шансів нашим вихованцям підняти рівень своєї бойової, технічної і фізичної підготовки",– розповів Євген Колішевський, президент федерації кіокушин-кан карате міста Кам’янське.