7MyX4O 6gJo

У суботу, 9 квітня, в палаці спорту СК "Прометей" відбулася відкрита першість Дніпродзержинська з кіокушин-кан карате "Воля до перемоги".

Кіокушин-кан карате є одним з найбільш розвинених і популярних видів єдиноборства в Дніпродзержинську. Перші секції з східного єдиноборства в нашому місті з'явилися ще на початку 80-х років минулого століття. Дніпродзержинськ став першим містом, в якому на базі фізкультурного коледжу була створена кафедра з кіокушин-кан карате.

Щорічно в Дніпродзержинську відбуваються три турніри. "Перше татамі" проходить спеціально для новачків, першості "Воля до перемоги" та "Шлях до майстерності" проводяться у відкритому форматі, а для участі в змаганнях на татамі запрошують каратистів з інших міст. Про це розповів Євген Колішевський, головний суддя змагань і президент міської федерації кіокушин-кан карате.

"В Днепродзержинске проходит ежегодный турнир, который называется "Воля к победе", - розповідає Євген Колішевський. - Соревнования проходят в открытом формате. Постоянными участниками турнира являются команды из Днепропетровска, Новомосковска, Кривого Рога и других населенных пунктов нашего региона".

Кіокушин-кан карате з кожним роком завойовує все більше і більше своїх прихильників. Збільшується чисельність людей, які займаються цим східним єдиноборством. Цього разу на двох татамі змагалися понад 160 бійців, що досить багато для змагань місцевого рівня.

"Киокушин-кан каратэ в Днепродзержинске развивается очень динамично, - продовжує розповідати Євген. - Ежегодно у нас увеличивается количество секций. В первую очередь это происходит, потому что в городе постоянно на регулярной основе проходят соревнования и дети имеют возможность выступать, показывать свои умение и возможности. Это стимулирует детей".

Будучи бойовим мистецтвом, в основі фізичних дій якого лежить єдиноборство, кіокушин-кан карате в порівнянні з іншими видами екстремального спорту, розвиває вміння володіти практично всім спектром бойових технік. Наприклад, в боксі використовуються тільки удари руками, в тхеквондо немає борцівської техніки, а в боротьбі, в свою чергу, відсутні удари.
Інший козир кіокушин-кан карате в тому, що бої, які відбуваються на високій швидкості і в повну силу, практично безпечні, тому що виключають травмонебезпечний контакт в голову. Хоча бійці наносять дуже болючі удари в різні точки тіла.

"Киокушин-кан каратэ является очень жостким видом спорта, - пояснює тренер Колішевський. - Все соревнования проходят по правилам полного контакта, как у детей, так и у взрослых бойцов. Для того, чтобы избежать травм во время поединков, все дети, начиная с шести лет, выступают в защитном снаряжении. Это обязательно должен быть определенного образца шлем, защита на ноги и на руки. Девочки в обязательном порядке сражаются в защитных протекторах. Все это дает возможность проводить соревнования без тяжелых последствий. Взрослые воспитанники выступают уже без защитного снаряжения. Но как правило, для того чтобы так выступать, спортсмены должны пройти серьезную подготовку. Новички на таком уровне выступать не могут.

На цьогорічному турнірі зібрався досить досвідчений контингент суддів, за плечами яких не одна сотня проведених змагань, як в Дніпродзержинську, так і по за його межами.

"Все соревнования, которые проводит Днепродзержинская федерация каратэ, это официальные турниры, - розповідає Є.Колішевський. - Естественно она имеет своих официальных, сертифифицированных судей, которые ежегодно проходят семинары на национальном уровне. Это дает право Днепродзержинской федерации проводить официальные турниры".

Для підготовки хорошої збірної важлива участь сильних бійців, з якими складно змагатися. В кінцевому рахунку це дає свої результати. На сьогоднішній день вихованці дніпродзержинської федерації входять до складу як збірної області, так і України. найперспективніші спортсмени, які показують стабільний результат це брати Дмитро і Олександр Кузнєцови, Артем і Роман Хмелінські, Максим Івженко, Артем Лісовий. Крім того, є дівчатка, які успішно виступають на турнірах з боїв і по ката. Це Настя Чорноусенко, Поліна Порошенко, Настя Невтриніс, Катя Демченко, Влада Деменчук. Остання нещодавно стала чемпіонкою України в розділах "ката" і "куміте". І на цих змаганнях одинадцятирічна дівчинка, яка займається кіокушин-кан карате третій рік, стала першою.

 

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ В РОЗДІЛІ "КУМІТЕ"

 

6-7 років

ХЛОПЧИКИ

20-25 кг

1 – Беззубченко О.
2 – Ваулін Д.
3 – Стежко М.

25-30 кг

1 – Ссипний Г., Нелідов М.
2 – Савчук Я., Селезньов Б.
3 – Герасимов Б., Москаленко Г.

30-35 кг

1 – Федоровський І.
2 – Сорока І.
3 – Олейник Б.

ДІВЧАТКА

25-30 кг

1 – Берславець Е., Берславець Я.
2 – Андрєєва К.

30-35 к

1 – Слободян А.
2 – Продан М.

8-9 років

ХЛОПЧИКИ

до 25 кг

1 – Король О.
2 – Алхазуров Я.
3 – Гриньов О.

25-30 кг

1 – Кирпа І.
2 – Ващенко Б.
3 – Гаркуша В.

30-35 кг

1 – Рахнянський О.
2 – Кучерявий І.
3 – Кочан М.

35-40 кг

1 – Коваленко Д.
2 – Нікітенко М.
3 – Лісняк Р.

+40 кг

1 – Назаренко Б.
2 – Убийкінь І.
3 – Розумовський Р.

ДІВЧАТКА

25-30 кг

1 – Порошенко П.
2 – Замотаєва А.
3 – Гунько В.

10-11 років

ХЛОПЧИКИ

до 30 кг

1 – Костюк М.
2 – Кабелян В.

30-35 кг

1 – Біловоденко Я.
2 – Каширин Я.
3 – Свістельніков Б.

35-40 кг

1 – Лещенко В.
2 – Савченко Н.
3 – Бакун О.

40-45 кг

1 – Помоз В.
2 – Юрченко О.
3 – Богуш Я.

+45 кг

1 – Ситнік А.
2 – Чергинець Д.
3 – Векленко Б.

ДІВЧАТКА

25-30 кг

1 – Деменчук В.
2 – Жадан К.

30-35 кг

1 – Щербакова А.
2 – Неклеса К.

35-40 кг

1 – Гончаренко А.
2 – Беркут І.
3 – Безубченко С.

12-13 років

ЮНАКИ

до 35 кг

1 – Черніков Б.
2 – Хить М.
3 – Демченко В.

35-40 кг

1 – Кашицин В.
2 – Петров Р.
3 – Радченко Е.

40-45 кг

1 – Головченко І.
2 – Кураленко Д.
3 – Зубатий І.

+50 кг

1 – Ківа М., Барабаш О.
2 – Карнієнко С., Анісін О.
3 – Сілактов М., Касьян М.

ДІВЧАТА

30-35 кг

1 – Філатова Д.
2 – Варич Г.

50-55 кг

1 – Діденко Д.
2 – Ільєнко А.
3 – Коленчак С.

14-15 років

ЮНАКИ

50-55 кг

1 – Падунов Д.
2 – Перещак Є.
3 – Бобров М.

55-60 кг

1 – Чернуха В.
2 – Федоров Д.
3 – Касьян А.

60 кг

1 – Корх Б.
2 – Петренко О.
3 – Олійник О.

ДІВЧАТА

45-50 кг

1 – Невтринос А.
2 – Панащенко О.

Старше 18 років

ЧОЛОВІКИ

70 кг

1 – Кузнєцов Д.
2 – Демчук А.

85-90 кг

1 – Куцевол О.
2 – Ткаченко Є.

+95 кг

1 – Кірюхин С.
2 – Максименко Є.
3 – Сорока О.

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМГАНЬ В РОЗДІЛІ "КАТА"

8-9 років

ХЛОПЧИКИ

1 – Бутько І.
2 – Марченко М.

ДІВЧАТКА

1 – Порошенко П.
2 – Краснюк Н.

10-11 років

ХЛОПЧИКИ

1 – Свістєльніков Б.
2 – Смілгаїн Д.
3 – Хмелинський Р.

ДІВЧАТА

1 – Демянчук В.
2 – Філатова Д.

12-13 років

ЮНАКИ

1 – Носуль Б.
2 – Батиченко В.

14-15 років

ЮНАКИ

1 – Чернуха В.
2 – Новіков Р.
3 – Махіня Б.

Текст: Віктор КУЛЕНКО

Фотоальбом https://vk.com/album84493189_230814125