Боксери
 
Ці змагання, що відбулися в переддень новорічних свят в лівобережній ДЮСШ №1, дійсно, стали масштабними - не кожен обласний чемпіонат може похвалитися такою кількістю учасників боїв.
 
Молоді і зовсім юні боксери приїхали в Кам'янське з Дніпра, Вільногірська, Жовтих Вод, Покровки і Тернівки, чекали ще гостей із Запоріжжя та Кривого Рогу, але через проблеми з фінансами (на жаль) вони не змогли приїхати. Кілька десятків боксерів з ДЮСШ №1, ДЮСШ №2, БК «Ринг» (ДЮСШ №2), БК «Дзержинець» і КСЦ «Дніпровець» представляли наше місто на цьому турнірі. Всього в поєдинках на рингу брали участь 90 спортсменів!
 
Зрозуміти гостей можна. У цій спортшколі їх завжди радо приймають, завжди багато глядачів, є величезний зал для боксу, прекрасний ринг, що відповідає міжнародним стандартам, свого часу подарований школі за спортивні досягнення видатними боксерами сучасності братами Кличками. Словом, всі умови. Тому і їдуть із задоволенням!
 
Перед початком турніру директор ДЮСШ №1 Олексій Бурма від імені спортсменів і їх тренерів з вдячністю вручив Почесний диплом спонсору цих змагань - відомомупідприємцю й меценату, людині, яка всією душею любить спорт і багато чого робить для його розвитку в Кам'янському, депутату міськради Сергію Миршавці.
 
А потім почався справжнє свято боксу - гарячі, по-хлопчачому азартні (до сліз!) поєдинки юних боксерів, за яких активно вболівали численні глядачі та батьки хлопців. Кілька годин тривав цей захоплюючий турнір. Переможених не було, медалі та грамоти вручали всім боксерам. Тим більше, що чимало боїв судді по праву визнавали рівними - коли жоден з бійців так і не поступився супернику, віддавши всі сили для перемоги. І тим не менше, серед переможців явно переважали кам'янчани - їх було більше, та й підготовка наших хлопців часто помітно відрізнялася в кращий бік. Серед найсильніших відзначимо насамперед боксерів ДЮСШ №1. Заслужили оплески глядачів поєдинки, які провели Євген Напрасний, Ерік Мірзоян, Олександр Трофименко, Максим Толкушкін, Денис Рибальченко (тренери Вадим Бурбига, Вадим Хамаза, Валерій Шульга). Від себе додам, що вихованцям школи боксу ДЮСШ №1 - срібному призеру чемпіонату Європи Богдану Середі та призеру чемпіонатів України Іллі Грицаю (тренер Вадим Бурбига), а також найсильнішому юніору країни Максиму Городнюку (тренери Анатолій Румянцев і Валерій Шульга) організатори так і не змогли знайти суперників - всі гості відмовилися битися з ними. Відзначимо успіх боксерів, які представляли ДЮСШ №2 - Богдана Ярового, Валерія Ростовського (тренери В'ячеслав Шульга та Олег Турченко), а також боксерів з відомого БК "Ринг" (ДЮСШ №2) - вихованців тренера Андрія Шешурєва. Вісім його бійців були учасниками турніру - і всі вісім стали переможцями. Серед них - Данило Михальчук, Тимофій Литвинов та інші. А рингівець Антон Кравцов навіть став автором єдиного на турнірі нокауту. Свого суперника він нокаутував на другій секунді (!) першого раунду. Антону навіть спеціальний кубок вручили - "За найшвидшу перемогу". Кубками "За технічну майстерність" були також відзначені кілька юних боксерів - і місцевих, і гостей.
 
Словом, турнір в ДЮСШ №1 красиво і яскраво підбив підсумок минулого боксерського 2017 року місті. Дякуємо його організаторам і спонсору Сергію Миршавці. До речі, подібне свято боксу в школі планують провести і в новому році, ось тільки учасниками його стануть спортсмени старшого віку. А значить, буде ще цікавіше!
 
Володимир Кашнер